Egegaardens julepostej

af dec 6, 2020Madopskrifter0 Kommentarer

Leverpostej er noget jeg laver hele året, men til jul er det lidt anderledes- der tilsættes nemlig et krydderi vi forbinder med jul.

 

Jeg tænker, at nu når fremstillingen af vore julepostej, lige har været i TV2øst, så vil jeg giver jer opskriften her.

Opskriften er fra Frk. Jensens 1. udgave 1. oplæg fra 1901

Dog skal jeg sige at opskriften er blevet lidt redigeret, så den passer bedre til vore nutidig kost. Derudover har jeg rettet måleenhederne, fra pund, lod kvint og pot, således at de passer til nutiden.

400 gr. svinelever

250 gr. spæk

250 gr. kogte kartofler

50 gr. smør

50 gr. hvedemel

4 dl mælk

1 æg

2 tsk salt

1 tsk peber

1/2 tsk allehånde (undlades når der bages postej på andre tider af året)

1/2 tsk stødt nilliker

1 stort løg

3-4 ansjoser (marineret sild kan gå, hvis du ikke har ansjoser)

lever, spæk, kartofler, ansjoser og løg hakkes i en kødhakker (5 gange hvis det er en med håndsving). 

Tilsæt krydderier til levermassen

Lav en opbagning af mel, smør og mælk.

Bland jævningen sammen med levermassen, og hæld det i smurte ildfaste fade, men fyld ikke formene helt, da postejerne hæver lidt op.

Bag postejerne i ca. 1 time i brændekomfur, eller ved 1 1/2 time ved ca. 175 grader (alt efter hvordan din ovn arbejder) Hold øje med postejerne under bagningen. Bag dem i et vandbad.

               

Vel bekomme

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere