Jeg tænker, at nu når fremstillingen af vore julepostej, lige har været i TV2øst, så vil jeg giver jer opskriften her.
Opskriften er fra Frk. Jensens 1. udgave 1. oplæg fra 1901
Dog skal jeg sige at opskriften er blevet lidt redigeret, så den passer bedre til vore nutidig kost. Derudover har jeg rettet måleenhederne, fra pund, lod kvint og pot, således at de passer til nutiden.
400 gr. svinelever
250 gr. spæk
250 gr. kogte kartofler
50 gr. smør
50 gr. hvedemel
4 dl mælk
1 æg
2 tsk salt
1 tsk peber
1/2 tsk allehånde (undlades når der bages postej på andre tider af året)
1/2 tsk stødt nilliker
1 stort løg
3-4 ansjoser (marineret sild kan gå, hvis du ikke har ansjoser)
lever, spæk, kartofler, ansjoser og løg hakkes i en kødhakker (5 gange hvis det er en med håndsving).
Tilsæt krydderier til levermassen
Lav en opbagning af mel, smør og mælk.
Bland jævningen sammen med levermassen, og hæld det i smurte ildfaste fade, men fyld ikke formene helt, da postejerne hæver lidt op.
Bag postejerne i ca. 1 time i brændekomfur, eller ved 1 1/2 time ved ca. 175 grader (alt efter hvordan din ovn arbejder) Hold øje med postejerne under bagningen. Bag dem i et vandbad.
0 kommentarer