Svupsakkere, en julespecialitet fra Falster

af nov 30, 2020Madopskrifter0 Kommentarer

 Svupsakkere er en form for en æbleskive, som smager eminent godt. 

Svuksakker er en falstrinsk julespecialitet, hvortil man kan få en lille snaps. Men man kan også spise dem med sukker og syltetøj. Lige akkurat som man gør med almindelige æbleskiver. Dog skal man se til at men ikke bliver afhængig.

Arbejdsgang ( direkte oversat fra falstrinsk, så alle kan være med 🙂 )

  • 500 g hvedemel
  • 3 dl kærnemælk (jeg bruger kærnemælken jeg får fra gårdens smørproduktion. Se hjemmelavet smør i et andet indlæg på bloggen)
  • 3 dl mælk
  • 2 stk. æg
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 stk. skal af usprøjtet citron
  • 100 g rosiner
  • 50 g svinefedt
    (til stegning)
  • Arbejdsgang
  • Mælk og kærnemælk opvarmes til det er håndvarmt og gæren og sukkeret røres ud i den.
  • – Lad dejen hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet. Det gør at gæren får lov at arbejde.
  • -Æggene røres ind i den lune mælk og derpå kommes mel, salt, kardemomme, revet citronskal og rosiner i og det hele blandes godt. Lad dejen hæve lunt i en times tid.
  • -Bag æbleskiverne i svinefedt i æbleskivepanden. 
  • -Når de skal spises kan de drysses med flormelis, og der snittes en revne i dem og hvori der hældes et skvæt snaps.

    På billedet ovenfor spiser husmoderen Svupsakkere, i selskab med Kåre Johannesen og Sille Roulund.

  • Det er under optagelserne til “En duft af jul som kommer fra TV2øst hversøndag i advent kl. 19.45.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.