Guldklumperne og æbleskiver

af nov 3, 2020Familieliv, Madopskrifter0 Kommentarer

 De her to piger………. de er morfars og mormors guld.

De er nok noget af det bedste i vort liv. Tænk at have det privilegie at kunne være så meget sammen med dem som vi er.

Her er de ved at prøve om vi også kan lave Egegaardens æbleskiver i år. Det kunne vi, og de blev spist hver og én kan I tro.

Det var hyggeligt at sidde i skumringen og spise æbleskiver sammen med morfar og onkel Sebastian, som begge lige var kommet hjem fra henholdsvis arbejde og skole.

Opskriften på Egegaardens æbleskiver finder du herunder:

Familien Naglys æbleskiver


Bagt med en hyldest til Ella Isaksen
200 gr. mel
1/4 tsk. natron
4 dl. kærnemælk
3 æg
1 spsk. sukker
2 æbler (egen opfindelse)
smør til bagning
OBS
Jeg bruger altid økologiske råvarer, da råvarerne i økologien er bedre og sundere.

Melet sigtes med natron og røres med kærnemælken, de sammenpisket æg og sukker.

Dejen fyldes i en kande, og skiverne bages straks.

Æblerne skrælles og skæres i må stykker, og skoldes kortvarigt i kogende vand.


Bagningen:
Når dejen er hældt i alle hullerne på æbleskivepanden kommer jeg et lille stykke æble i hver skive. Det giver skiven en dejlig smag og giver os nogle flere kostfibre. Og så er det jo oprindeligt det man gjorde i gamle dage (deraf kommer æbleskive).

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere