Når vi passer de små

af nov 4, 2020Familieliv2 Kommentarer

 Ofte når jeg passer det yngste barnebarn, sætter jeg mig ved rokken, og lader tankerne flyde sammen med den fine tråd jeg pinder.

Rokken står sådan at jeg kan se ud til krybben, så jeg har et øje på hende hele tiden.

Jeg nyder at være sammen med de små guldklumper. Det tror jeg også kan ses og mærkes, hvis man læser de øvrige indlæg på bloggen. Tænk at kunne give ens børnebørn lidt af de samme oplevelser vi havde med vore bedsteforældre. Det er altså et stort privilegie, som der ikke er mange der prioriterer i dag- desværre.

Tag nu bare her forleden, hvor vi bagte æbleskiver på brændekomfuret. Det er der ikke mange der gør længere.

Pigerne ved at de skal passe på det varme komfur, det har de lært fra de var helt små. Mange mener at det er for farligt med et brændekomfur. Jeg mener så bestemt godt at børn kan lære at omgås et sådan monstrom.

Den dag pigerne var med til at bage æbleskiver, hængte vi æblestykker til tørring over brændekomfuret. Vi behøver ikke en elektrisk maskine til at klare den sag. Næ nej vi udnytter den tørre varme fra komfuret. Hvilket igen giver en besparelse på CO2 kontoen. Læs endvidere herunder hvor meget vi kan på det komfur uden at vi behøver at svine yderligere.

Så nu får jeg altså mange funktioner i en og samme kilde, når der er gang i komfuret.

Jeg får

varmt vand

varme

kan lave mad

stege og bage i ovnen

støbe vokslys

tørre tøj 

tørre æbler og andet frugt

tørre frugt til the

Det er der altså ingen af de nye komfurer der kan i dag.

2 Kommentarer

 1. Blomsterpigen

  Hej med jer
  Jeg er vild med jeres livsstil.
  I har inspireret mig til mange ting i min hverdag.
  Tak for det.😀
  Jeg nyder at følge jeres blog.
  Kh
  Heidi

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Heidi
  Tusi d tak for dine ros til vore blog.
  Det gør os varme om hjertet.
  De bedste hilsner
  Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere