Rok, vadmel og andre sysler

af okt 19, 2020Husholdning0 Kommentarer

 Nu hvor der, efter høsten og slagtningen, er faldet lidt mere ro over  gården, kan vi begynde at koncentrerer os om andre, men lige så vigtige ting. Dog mangle vi stadig at få gedekød og kaninkødet hjem, men det kommer meget snart.

Rokken er igen fundet frem for alvor. Den har været gemt lidt væk i løbet af sommeren, men nu skal den luftes lidt mere – indtil vi når til december måned hvor der er andre ting at koncentrerer sig om.

Den uld jeg spinder nu skal jeg bruge til sjaler, trøjer og vanter som skal valkes, så de bliver tætte. 
Hvis min uld kan bruges til at væve af vil jeg prøve om jeg kan væve stof- til hvad, siger jeg ikke endnu, men det er et stort projekt. (såfremt det bliver en realitet). Måske der skal væves lidt uld til *vadmel…det bliver spændende.

På nuværende tidspunkt sidder der viskestykke-stof på væven, men det skal snart blive færdigt, sådan at jeg kan begynde at væve uld til stof.

*vadmel er ulder er vævet i kipper. Det brugte man ofte førhen når man skulle væve til herre knæbukser eller  til andet hvor stoffet skulle være tykt, slidstærkt og varmt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere