Uhmmm æblekage

af sep 23, 2020Madopskrifter0 Kommentarer

 Der er bare ikke noget der er så godt, som gammeldaws æblekage, ja det skulle da lige være citronfromage. Men denne her gang er det æblekagen vi har fokus på.

Det er ikke fordi det er høst vi gerne vil have fokus på æblekage, men mere fordi vi syntes det nu er ved at årstid for denne lækre spise.

Hos os laver vi selv raspen, det syntes vi bliver bedst. Det tager ingen tid og så er det lidt billigere.

Når jeg laver rasp til æblekage, bruger jeg markroner, fordi vi ofte har æggehvider tilovers fra mayonaise-fremstillingen.

Markroner:

250 gr. mandler 

7 æggehvider

775 gr. flormelis, 

1 tsk. bagepulver

Mandler plejer jeg bare at male meget fint (de males med skal på).  Rør mandelmassen god med  æggehvider, flormelis og bagepulver.

Kagemassen sættes på en kold bageplade, og bages ved lille blus (opskriften er fra 1942- dengang man havde brænde komfur- det har vi nu stadig og det komme vi aldrig af med)

Når jeg bage markronerne i vore nutidig ovn bager jeg dem ved 125 gr. IKKE VARMLUFT.

Når markronerne er kølet af, knuses de til rasp.

Æblemos

Jeg plejer at lave mos i en stor gryde, som jeg fylder med skrællet, ituskåret æbler. Så har jeg mos jeg kan fryse af til næste omgang æblekage.

Når mosen er kogt og kølet af, tager jeg lidt mos og kommer i bunden af en glasskål, dernæst lidt rasp, og så mos igen. Sådan fortsætter jeg til skålen er fyldt. Sidste lag er grød.

Kagen pyntes med flødeskum og ribsgelé (opskrift findes i et tidligere indlæg).

  

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere