Der er bare ikke noget der er så godt, som gammeldaws æblekage, ja det skulle da lige være citronfromage. Men denne her gang er det æblekagen vi har fokus på.
Det er ikke fordi det er høst vi gerne vil have fokus på æblekage, men mere fordi vi syntes det nu er ved at årstid for denne lækre spise.
Hos os laver vi selv raspen, det syntes vi bliver bedst. Det tager ingen tid og så er det lidt billigere.
Når jeg laver rasp til æblekage, bruger jeg markroner, fordi vi ofte har æggehvider tilovers fra mayonaise-fremstillingen.
Markroner:
250 gr. mandler
7 æggehvider
775 gr. flormelis,
1 tsk. bagepulver
Mandler plejer jeg bare at male meget fint (de males med skal på). Rør mandelmassen god med æggehvider, flormelis og bagepulver.
Kagemassen sættes på en kold bageplade, og bages ved lille blus (opskriften er fra 1942- dengang man havde brænde komfur- det har vi nu stadig og det komme vi aldrig af med)
Når jeg bage markronerne i vore nutidig ovn bager jeg dem ved 125 gr. IKKE VARMLUFT.
Når markronerne er kølet af, knuses de til rasp.
Æblemos
Jeg plejer at lave mos i en stor gryde, som jeg fylder med skrællet, ituskåret æbler. Så har jeg mos jeg kan fryse af til næste omgang æblekage.
Når mosen er kogt og kølet af, tager jeg lidt mos og kommer i bunden af en glasskål, dernæst lidt rasp, og så mos igen. Sådan fortsætter jeg til skålen er fyldt. Sidste lag er grød.
Kagen pyntes med flødeskum og ribsgelé (opskrift findes i et tidligere indlæg).
0 kommentarer