Kartoffelsupper kogt på lammeben

af sep 2, 2020Madopskrifter0 Kommentarer

 Dingeluarlej, dingelialej, dingelinge lammesteg dingelualej.

Ja sådan er der en sang vis omkvæd lyder sådan, men nu er det jo ikke lammesteg indlægget skal handle om.

Næ nej det er hvad man kan bruge lammeknogle til.

Som langt de fleste af jer sikkert ved, har vi fornylig slagtet lam. Og når vi slagter her på gården, så bruger vi hele dyret- der er intet der går til spilde- ej heller knoglerne.

Knoglerne satte jeg over i morges, sammen med lidt gulerødder og en kæmpe porre, naturligvis af eget avl. Det hele blev dækket til med vand, tilsat salt og peber. Jeg lod det småsimre 4-5 timer, og derefter tilsatte jeg lidt tomater der skulle spises, og kartofler fra haven.

Da det havde stået og simret i endnu en time, tog jeg benene op , tilsatte lidt fløde, og smagte til med salt og peber.

Det blev til en lækker, velsmagende suppe. Tilbehør havde jeg serveret et stykke brød.

Det er ret nemt at lave en suppe af den her slags, for jeg bruger simpelthen det jeg har. Men hovedingrediensen er dog kartofler, som vi jo har i masse vis. Gulerødder, fløde og tomater (kan dog undlades) har jeg taget lidt på slum, det er smag og behag hvor mange vil have i sin suppe.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere