Det var et meget spændende og inspirerende besøg. Ikke alene var geder enormt søde, men de som er ejere af gården og gederne, var utrolig rare og hjertevarme. De fortalte om deres virksomhed med en sådan begejstring at man ikke kunne lade være med at lytte, og måske også lade sig inspirere.
Forleden dag inviterede min veninde husbonden og dennes hustru (mig) på et besøg på et lille, anderledes og økologisk landbrug, der ligger ved det naturskønne Jystrup på midtsjælland.
De holde geder af racen dansk landrace. Den race har de valgt fordi deres mælk er helt fantastisk. Af deres mælk producerer de franskinspirerede oste, yoghurt og Gelato is i deres eget mejeri. Mejeriet er muligvis Danmarks mindste.
De fortalte om racen, og om hvordan de vil kæmpe for at få folk til at spise mere gedekød, og gedeoste. Gedekød og mælk har ofte været på menukortet i vikingetiden, så af den grund er det jo ikke utopi at tro på at vi kan komme til at få mere ged in i vore hverdag igen.
Gedemælk, yoghurt og is er godt for mange ting. Da mælken ikke har et særligt stort sukkerindhold og fedtprocenten er helt i bund, er det en velegnet drik/spise for diabetikere.
Kødet er meget fedtfattigt og derfor er det godt for os der har lidt for meget på sidebenene, og ikke mindst for vore hjerter.
Husmoderen har fået noget mælk med hjem fra gede-gården. Jeg skal nemlig lave sæbe af den. Sæbe til vore lille butik.
Vi her på gården kan varmt anbefale et besøg hos Copenhagen goatmilk, Roskildevej 603, 4174 Jystrup
0 kommentarer