Vi klare os selv- næsten da

af jul 25, 2020Årets gang, Husholdning4 Kommentarer

Nu er det snart sådan at vi fuldt ud kan klare os helt selv, uden at skulle til byen for at skaffe det vi skal bruge. Vi er, med andre ord, ved at være godt på vej til at være selvforsynende.
Vi dyrker selv de fleste af vore grøntsager og frugter i vore have.
Vi har det uld jeg skal bruge til at strikke og væve af, og jeg kan selv farve det, hvis ikke farven passer.
Vi har høns hvorfra vi får kød og æg, og ænder som vi også spiser.

Egentlig er vi ved at være dér hvor vi kan klare os uden strøm, hvis det kom til det. Det største problem her ville være at vi ikke kan få vand uden at vi skulle købe det i en butik. En brønd har vi overvejet, men det er jo forbudt 
Kød køber vi af de skønne mennesker vi kender, som har andre dyr end vi selv har.
Det er lam, kanin (skal vi dog selv have), kalv, rådyr, fisk (herunder ål) og ged.
Alle dyr har med garanti haft et godt liv, til forskel fra mange af det dyrekøb som købes i dagligvarebutikkerne.
Jo de eneste to ting der genere os, er at vi ikke må grave en brønd og gøre os uafhængig af vandværket, og at vi må lave vore egen strøm uden at vi skal sælge den til SEAS, for så at købe den tilbage. Det irritere os noget at vi skal betalt den høje transport pris af strømmen. Den udgør et ret stor procentdel af strømregningen. Det er utroligt at vi som forbrugere finder os i det, men det gør vi altså.
Nå, men vi fremstiller selv vores strømper, viskestykker, karklude, trøjer, sweatre, kjoler (husmoderen).
Vi reparere alt det vi kan, for vi har ikke råd til at bare smide væk og købe nyt. Det er der jo egentlig heller ingen grund til hvis tingene kan laves.
Ja selv vore kloakvand kan vi forhåbentlig snart selv komme af med – helt uden om det etableret kommunale anlæg. Og så på en mere miljøvenlig måde, endda.
 Husbonden og jeg lever det liv vi ønsker at leve. Også selv om vi ikke har de store økonomiske midler at gøre godt med, så har vi et godt- stille og roligt liv, og vi elsker det.

4 Kommentarer

 1. Blomsterpigen

  Hej der skulle være flere som lever som jer .så vil alting se meget anderledes ud.jeg elsker at at læse om den måde i lever på.
  Kh heidi

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Heidi
  Vi er så glade for dine smukke ord, det betyder rigtig meget. Ja jeg tror du har ret I at verden ville se anderledes ud, hvis der var flere der levede som os. Men der er desværre ikke alle der har den mulighed, og ej hellere at de har lysten til det.
  Men hvis bare vore læsere kan lade sig inspirere af denne blog så er vi jo nået et godt stykke hen ad vejen.
  De bedste hilsner fra Egegaarden
  Freddy og Berit

  Svar
 3. Pernille Schieldrup

  Kære Freddy og Berit
  Sikke jeg har ledt længe efter nogenlunde ligesindede! I er en stor inspiration for mig!
  Jeg selv “dyrker” også livsstilen som husmoder på Lolland og laver helst alt fra bunden. Jeg har dog følt mig alene, men det viser i jo at jeg ikke er.
  Min mand arbejder også og vi har 2 børn på hhv 2 og 8 år.

  Dbh

  Svar
  • Husmoderen

   Kærest Pernille
   Mange tak for dine rosende ord. Det varmer rigtig meget vore gamle hjerter.

   Nej du er absolut ikke alene. Der er nok flere end du regner med der har valgt den gode livstil, som du og din mand har. Og vil du tænke dig-
   Hvor er det dejligt at hører fra dig 😉

   Vejen til at blive accepteret som husmoder er lang og sej, men jeg er ved at være der. Tænker at coronaen har hjulpet lidt til. Folk har nemlig fundet ud af at familien betyder mere end en karriere ude i det rigtige liv.
   Så jo, jeg ved hvad du tænker og føler. Men du skal huske at du bestemmer over dit liv. Det er der så sandelig ingen andre der skal blande sig i.
   Tænk hvad I kan give jeres børn ……. det er ting der ikke kan købes for penge.
   Så klø på og hold ud. Du og din mande er på rette vej.

   Vore datter har også 2 børn og hun er også hjemmegående (på nær et par timer om ugen hvor hun hjælper den lokale købmand).
   Så nej du er ikke alene.
   Det jeg syntes du bør huske er, at du skal være stolt at dit valg og dit erhverv (for det er et arbejde at være hjemmegående). Du med oprejsthoved sige højt, når nogen spørger ” jeg er hjemmegående husmoder “. Fortæl omverdenen alt det du laver, og ikke mindst hvad du spare samfundet for. Så kal du se de retter ind og får respekt.

   Jeg bliver så glad når så ung en kvinde, som du, skriver til os. Det betyder jo at vi kan gøre noget godt for andre.

   Jeg er ofte ude og holde foredrag om vort liv, og tro mig der er mange der bliver mere positive over den måde at leve på, når de går hjem fra foredraget.

   Hvor bor du på Lolland?
   Jeg er selv fra Falster (Nr. Alslev).

   Du er altid velkommen til at skrive, og I er også velkommen forbi en dag.

   De varmeste husmoderhilsner
   Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere