I går lavede jeg lamme osso buco af det lammekød jeg lige havde hentet fra slagteriet. Det blev meget velsmagende.
Her får du min opskrift:
3-4 pers.
9 stk. osso buco, lam
10 gulerødder
2 skalotteløg
2 rødløg
2 hvide løg
1½ dl. fløde
100 gr. smør
maizena (jævning)
kulør
Salt
peber
vand
Tilbehør, kartoffelmos
1 kg. kartofler
200 gr. smør
mælk efter hvor tyk du ønsker mosen
fremgangsmåde, Osso Buco
brun smørret i en gryde og tilsæt lammekødet. krydder med salt og peber.
Tilsæt de ordnet, skåret grøntsager, og svits dem sammen med kødet.
Når kødet er helt brunet, tilsættes vand så det dækker ingredienserne.
Lad retten simre ved svag varme 1½ time og sæt det herefter i en høkasse.
Hvis ikke du har en høkasse skal retten simre endnu 1½ time over varmen.
Nu tilsættes fløden, og kog den godt med retten.
Jævn sovsen med maizena, og tilsæt kulør.
Nu er retten færdig
Mens osso bucoen simre ordnes kartoflerne og kog dem op. Sluk for kartoflerne og lad dem stå i vandet til Osso bucoen er færdig. Kog dem op og hæld det meste af vandet fra.
Kom smørret i og læg låget på til det er smeltet. Når smørret er smeltet hældes lidt mælk i og mosningen kan begynde. Tilsæt mere mælk efterhånden der moses. Når mosen har den konsistens der ønskes, er mosen færdig.
Retten kan nu serveres.
Tip: lav gerne en salat til. kan også serveres med lidt surt i form af syltet rødbeder, asier eller drueagurker.
bon appetit
OBS:
Lammekød har generelt bedst af langtidsstegning
.
0 kommentarer