Creme med violduft

af maj 18, 2019Husholdning1 Kommentar

Jeg var løbet tør for creme, og derfor måtte jeg starte dagen med at få lavet en ny portion creme.
Ved at lave min egen creme ved jeg hvad der er i, og jeg ved at det er produkter jeg og familien kan tåle. Ja de kære små børnebørn kan tåle den hjemmelavet creme.

Creme med violduft
Herunder får du opskriften på hvordan man laver creme. Opskriften har jeg fået a min søster. Hun går lige så meget op i sund livsstil og økologi som jeg gør. Hun værner også i hendes og familiens ve og vel. Så endnu engang en stor tak til dig Bente.
Nu når jeg nævner min søster vil jeg da foreslå at du lige står et smut forbi hendes side.
Der er meget godt at hente dér.
Opskrift på creme.
125 ml. olie (valgfrit. Jeg bruger rapsolie eller mælkebøtteolie (laver selv, opskrift kommer senere). Rapsolie bruger jeg fordi det er fremstillet og dyrket her i Danmark. Det koster ikke så meget CO2, hvorimod det der skal fragtes fra andre lande giver et unødigt CO2 udslip)
20 gr. bivoks (se om du kan finde en biavler i nærheden af din bopæl. Der kan du sikkert Føbe bivoksen billigere end hvis du køber på nettet)
250 ml tempereret vand

Riv bivoksen groft og tilsæt den til olien. Varm olien op i et vandbad indtil bivoksen er smeltet. Så fjernes skålen med olien og bivoksen fra vandbadet.
Hvis du ønsker at tilsætte eteriske olier (f.eks. rosmarin(modvirker udtørring af huden), rose, viol eller andet, så er det nu.
Tilsæt nu vandet langsomt mens det hele blendes sammen.
Mængden af vand variere lidt. Du må prøve dig frem. Sidst jeg lavede creme blev cremen lidt for stiv- jeg havde kommet for meget vand ved.
Det er da nemt, det er billigt og det er en lækker creme. Så bare gå i gang.

1 Kommentar

  1. Mia

    Jeg glæder mig til at se hvordan du laver mælkebøtteolie 🙂 og vil forsøge at lave creme efter at have set din opskrift.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere