Frk. Jensens første udgave

af jan 3, 2019Husholdning0 Kommentarer

Nøj – jeg har det næsten som om jeg har vundet i lotte, men det har jeg nu ikke, jeg er bare blevet den lykkelige ejer af frk. Jensens kogebogs første udgave, 1. oplæg fra 1901.
Så “I am in heaven”.

smuk og velholdt er den da

Det er sjovt at læse i Frøken Jensens koge og bage bog fra 1901, fordi der står ikke hvor mange grader ovnen skal stå på. Der står blot om det er svag, middel eller hård varme.

Grunden er, for mig, helt enkel- det er naturligvis fordi der på det tidspunkt ikke var elekstriske komfurer. Der var gas i de større byer og brændekomfur på landet.
Bogen bære ligeledes præg af den tids samfundsproblemer i form af økonomi og generel syn på mad og, sjovt nok, madspild.
Så er der lige det med måleenhederne. Det er i pæl og skæppe, så jeg har været i gang med den store omregner (google- du er blevet min bedste ven). For på google kan man finde et omregningsskema fra de gamle mål til vor tids mål.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere