Fiskefrikadeller

af jan 11, 2019Madopskrifter0 Kommentarer

På billedet ser du en travl husmoder som er ved at stege fiskefrikadeller. 
Jeg laver selv farsen, det er der flere årsager til. Den ene er fordi jeg har glutenallergi og den anden er så ved jeg hvad der er kommet i af krydderier. Mit motto “selv gjort er vel gjort”.
Billedet er taget af min mand fra sin plads i køkkenet ved siden af brændekomfuret.
Både han og jeg nyder at have en stund i køkkenet når han kommer hjem, hvor vi lige kan få talt om dagens begivenheder. 
Fiskefrikadellerne kan sagtens fryses og opskriften er naturligvis fra frøken Jensen, men her der det fra det 1. oplæg fra 1901. Den vil jeg skrive om i et kommende indlæg her på bloggen. Her vil du få historien om hvordan jeg er kommet i besiddelse af den.
Jeg tro mindsandten de er mit kæreste eje.
mig og mit elsket brændekomfur
En dag jeg var I Næstved havde jeg en lille stund jeg skulle have slået ihjæl så jeg gik ind hos min bog antikvar for at se hvad han havde af gamle bøger som kunne have min interesse.
Jeg spurgte ham hvor han gemte gamle husmoderbøger. Han viste mig en reol fyldt med kogebøger, men blot ved et hurtigt blik kunne jeg konstatere at de bøger var alt for nye, de var fra 1960-1970´erne.
Jeg måtte lige uddybe overfor min antikvar hvad jeg mente, og måtte bedrøve ham med at de bøger han havde vist mig var alt alt for nye.
Han sagde ikke noget men indikerede med sit nonvarbale sprog at jeg skulle følge med ham. Vi kom til et montre hvor han låste op og tog en meget fin men gammel kogebog ud af. Han sagde at her havde han det 1. eksemplar af Frk. Jensens fra 1901.
Jeg blev nærmest mundlam ( og det er en sjældenhed), men fik dog fremstammet at den måtte jeg eje.
Jeg betalte og gik ud af butikken med en følelse af at jeg nærmest havde vundet i lotto.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere