Blødkogte æg og Madam Mangor

af jan 15, 2019Husholdning, Madopskrifter2 Kommentarer

Jeg kan lige så godt bryde sammen og tilstå, at jeg ikke kan koge et blødkogt æg. De gange i mit liv det er lykkedes mig at få et blødkogt æg kogt korrekt kan tælles på én hånd. Så her hos os e det min mand der koger æg- det er ellers sjældent han findes i køkkenet, men når der skal koges æg så er det altså ham der gør det.
For alt lærer hvordan man koger et simpelt blødkdogt æg har jeg nærmest forsøgt alt. Alle gode gamle husråd og metoder er afprøvet, men desværre uden held.
Mange bliver overrasket og den melding. At tænke sig en husmor af min kalibre der ikke kan koge et æg.

Nu kan det være at løsningen er lige inde for rækkevide.
Jeg er blevet gjort opmærksom på af en af en skøn kvinde, Majbritt Lykke Thomsen, at Madam Mangor i en af sine kogebøger, har beskrevet hvordan soldaten i felten 1848 (treårs krigen) kogte æg.
Han skulle bare synge alle vers af “Dengang jeg drog af sted”, så skulle ægget være blødkogt.
Husmoderen går nu i krig mod de blødkogte æg og prøver Madam Mangors metode.

Jeg ved at der i dag findes elektriske æggekoger, men det er ikke noget der komme ind i mit køkken. Det må kunne lade sig gøre at koge et æg på gammeldaws manér.
Jeg giver i hvert tilfald ikke op endnu.

2 Kommentarer

 1. Tina Villien

  Hej Berit. Jeg fik for mange år siden en elektrisk ægge-koger i fødselsdagsgave. Den bliver brugt flittigt, da den nu en gang er her, MEN en sådan ægge-koger er bestemt ikke nogen garanti for blødkogte æg, selvom vejledningerne bliver fulgt til punkt og prikke,- ihvertfald ikke her i huset. De ender som regel med at være hårdkogte, og det sker også, sjældent, at de ikke helt er kogt nok. Så….for os er det også lidt af en videnskab 😊.
  Har sagt det før, men det er så inspirerende at følge dig. God dag.

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Tina
  Tusind tak for dit indlæg.
  Og undskyld igen for min sene reation, men som altid så har husmoderen travlt.
  Som du ved bliver jeg glad når nogen skriver på min blog 🙂
  Ja, det dér med de æg er altså noget af en vidensab, men igen vi skal jo heller ikke være gode til alt her i livet, vel?
  Det er så dejligt at du bliver inspireret af at læse min blog.
  De bedste Husmoderhilsner
  Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere