Hvide pebernødder- det kan nåes endnu

af dec 21, 2018Madopskrifter3 Kommentarer

Der bages på livet løs på Egegaarden. 
I dag var det så pebernøddernes tur til at komme i kagedåsen.
Jeg har i år valgt at bage hvide pebernødder, fordi opskriften på brune pebernødder jf. frk. Jensen  er den samme dej som til brunkager. Da vi juleaften skal have både klejner, brunkager og pebernødder syntes jeg det var mest passende med de hvide pebdernødder.

Nedenfor kan du læse om hvad der kommer til at stå på vores jule- godte-bord Der vil nemlig være mange sunde ting, men også lidt af det vi ikke har så godt af.

På billedet ser I min lille bager-medhjælper og testdommer.
Hvide pebernødder
Opskrift:
500 gr. smør
625 gr. melis
3 æg
1 tsk kardemomme
1 tsk. ingefær
4 tsk hakket (revet) citronskal
3 tskhjortetaksalt
20 dråber citronolie (kan købes i helsekostforretningerne)
Jeg bruger lige såvel saften fra ½citron
1kg. hvedemel (jeg bruger sigtet ølandshved)

Smør og melis røres godt sammen
Æg, ingefær, kardemomme, citronskal, hjortetaksalt og citronolie tilsættes.
tilsæt nu melet lidt ad gangen.
Dejen er nu færdig og har godt af at stå og hvile. Gerne til dagen efter, men et par timer kan også gøre det.
Rul dejen i tynde pølser og skær den i små stykker, og læg dem på en smurt bageplade eller med bagepapir.
bages i ovnen ved god varme til de er gyldne.

Jeg skriver ikke nogen temperatur på ovnen, da Frk. Jensens kogebog er så gammel at der endnu ikke var kommet elektriske ovne. Hun måtte bruge brændekomfur som jeg gør det.

Til Juleaften vælger jeg at der skal serveres følgende på “godte – bordet”.

Mandariner
Klemmentiner
Store søde appelsiner
Æbler
Tørret æbler
Klejner
Hvide pebernødder
Brunkager
Ren mørk chokolade sødet med Stevia rebaudiana (en plante) (er god til diabetikere)
Lidt fyldt chokolade
Juleflæsk

Vi her på Egegaarden ønsker jer alle en velsignet jul og et godt og lykkebringende nytår.

3 Kommentarer

  1. fru Jensen

    Her hos os blev småkagebagningen overstået d. 25. nov, Hvor datter, børnebørn og jeg lavede brune kager, pebernødder og brune kager, som traditionen byder. Klejnerne laver jeg så en af de nærmeste dage derefter, og så har vi god tid til at nyde dem i julemåneden. Lige nu er julehandelen overstået og jeg er så småt gået i gang med at forberede maden til juleaften og især julefrokosten. Ja, der er altid nok at gøre for en husmor 🙂 Du og din familie ønskes en rigtig God Jul og et godt og velsignet Nytår med de varmeste hilsner fra Gudhjem.

    Svar
  2. fru Jensen

    Hov, det gik lidt hurtigt. Der skulle stå vaniljekranse istedet for den ene gang brune kager 🙂

    Svar
  3. Husmoder

    Kære Kirsten
    Første undskyld min sene kommentar til dig, men som du skriver så har vi husmødre jo meget at se til 🙂
    Jeg håber at I havde en dejlig jul, med masser af julehygge, fyldte maver og dejlig hjemmebag.
    Jeg der er altid nok at gøre.
    Her har vi haft huset fuldt af vores børn, børnebørn, min mor.Ja ikke at forglemme de som er "dumpet ind" for lige at ønske god jul. Og tro mig der harværet mange igennem vores dør den forgangne måned.
    Jeg ønsker dig og dine et godt og velsignet nytår, og tak for dine skønne kommentarer Bliv bare ved med at skrive her på bloggen. Det gør mig glad når jeg læser noget fra jer læsere. 😉

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere