Der var engang en værktøjskasse…..

af nov 18, 2018Husholdning1 Kommentar

For rigtig mange år siden havde jeg en værktøjskasse, som jeg værnede meget om. Jeg var så glad for den og dens indhold, at jeg lovede mig selv aldrig at låne værktøjet ud til nogen på denne jord.
Men ak o ve, jeg er jo også til tider en svag sjæl, og kom i et svagt øjeblik til at låne kassen ud til én person som står mig meget nær (af hensyn til husfreden vil jeg ikke nævne nogen navne….smiler lidt for mig selv).
Da jeg havde givet min accept på at vedkommende godt måtte låne mit værktøj, ja så vidste jeg i samme nu at jeg nok aldrig ville se det igen.
Og det skete så desværre, at det jeg mest frygtede var nu en realitet.
Husmoderen var nu blevet en foranværende værk-tøjs-kasse-ejer.
Mange år er nu gået og jeg har først fornyelig anskaffet mig noget nyt værktøj, så jeg er ne meget glad kvinde, for nu kan jeg igen hænge gardinstænger op, save hamre banke, stramme, skrue og meget meget mere.
Men jeg er også allerede nu blevet opmærksom på alle de ting jeg stadig mangler, og det er et hulstemmejern, stemmejern, bordemaskine (jeg fik købt en skruemaskine uden slag, så den kan kun skrue og ikke bore), bits, træhammer, tømmerblyant, større fuksvans end den jeg lige har købt, svenksnøgler i forskellige størrelser og meget meget mere.

Herunder ser du de fine ting som jeg nu er den lykkelige ejer af.

 Det her topnøglesæt er godt nok noget større end det gamle jeg havde, men valget stod mellem det her og et hvor der kun var ganske få dele i.
Det lille sæt kan jeg ikke bruge til noget fordi jeg til tider er med til at reparerer på vores gamle traktore.
Grunden til at jeg er med til at fikse vores trkatorer er at hvis min mand en dag bliver uarbejdsdygtig kan det ikke nytte noget at jeg ikke kan ordne tingene selv.
Derudover er det mig der skifter olie og dæk på vores biler.
Forresten så har jeg lige lært hvordan vores kompressor virker så nu kan jeg også putte luft i dækkene.
Jo for mig drejer det sig om at kunne klare tingene selv, netop at sikre min fremtid bedre.
Så er der også det ved det at jeg nu også har remedierne til at kunne reperer min symaskine, rok og mange andre ting.
Det er faktisk således at man inden for håndarbejdsverdenen også bruger meget værktøj som faktisk er det samme som det man kan købe i byggemarkederne. Men det er meget dyrer at købe det i håndarbejdsforretninger/symaskineforretninger, og så er det mere spinkelt. Derfor kan man lige så godt købe værktøj der kan bruges til alt.

Hvis jeg kunne have fået mit værktøj i pink så havde jeg købt det, for der er INGEN mand med respekt for sin mandighed der vil rører ved pink værktøj.
Nu tror jeg godt nok at jeg kom til at afsløre hvem som havde lånt mit gamle værktøj- eller gjorde jeg? hehehe
Nå men i morgen får jeg anskaffet mig en boremaskine, og det glæder jeg mig til.

1 Kommentar

  1. fru Jensen

    Kan godt forstå du er glad for dit nye værktøj. Kan du ikke male med noget pink på det så man lynhurtigt kan se at det er dit? Mærkeligt som "nogen" kan få ting til at forsvinde. Her bruger jeg megen tid på at finde ting som "nogen" slet ikke kan huske hvor det er blevet af 🙂 Knus og god aften til jer begge.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere