Nyt tøj til husmoderen

af okt 13, 2018Håndarbejde, Syning2 Kommentarer

Nu er tiden ved at være inde til at husmoderen må få syet sig noget nyt tøj.
Når man skal sy tøj kræver det magen tid, og hvis det skal være ordentlig, og det skal det for det er dyrt at sy tøj. Så må man ty til én som nok ved besked om hvordan det skal gøres. Derfor har jeg arrangeret min dejlige mor til at hjælpe mig dermed.

Min mor i fuld gang med at tegne og klippe mønsterdelene

Mønster til min nye spasérdragt

Som det ses på billederne herunder, er jeg meget inspireret af tøjdesigns fra 1930´erne og 40´erne.
Det passer så godt til mig, mit liv og til den personlighed jeg har.
Jeg er generelt ikke én der går op i mode, men jeg går efter det jeg kan lide og det jeg mener passer til mig og det tøj jeg befinder mig godt i.
Samtidig skal det være praktisk og skal kunne fungere til forskellige lejligheder.

Jeg har købt stof til 3 spasérdragter og 2 kjoler.
Ved at jeg skal have syet 3 spasérdaragter kan jeg bytte rundt sådan at jakkerne og nederdelerne passer til hinanden. Derved får jeg egentlig 6 dragter.
Der vil sige at jeg har købt 3 forskellige stykker stof som passer lidt sammen.
Derudover kan jeg også nøjes med at bruge nederdelerne med en skjortebluse eller en bomuldsbluse.
På den måde får jeg mange anvendelsesmuligheder i sættene.
Som det sikkert fremgår er det ikke alene pragtisk, men også økonomisk.

Herunder ser du mønster på mine kjoler. Stoffet er valgt sådan jeg kan bruge jakkerne fra spasérdragterne til dem.

Spasérdragter
Spasérdragt
Da min mor er så sød at hjælpe mig, syntes jeg hun skal have en kjole også, så derfor ser du 3 forskellige stykker stof.
Min mor var med i butikken da jeg skulle indkøbe stofferne, og tro mig hun er fanstatisk at have med for hun siger sin mening om hvorvidt et stykke stof klæder mig eller ikke. Det er guld værd  kan I tro.
Til slut vil jeg rette en stor tak til Stof 2000 i Næstved for den store ekspertise, og gode service husmoderen altid får i butikken.
Kjolestof og mønster

Følg gerne med her på bloggen så vil I se mit outfit.

2 Kommentarer

 1. Tina Villien

  Du bliver så fin Berit. Har selv for nyligt fået lyst til at gå med kjoler. Det er så skønt. Har dog endnu kun et par stykker. Ville sådan ønske jeg også kunne finde ud af at sy sådan nogle pæne både kjoler og dragter som dig.

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Tina
  Først vil jeg undskylde mit sene svar, men jeg har og har haft meget at se til.

  Tusind tak for dine smukke ord.
  Ja det er en stor glæde for mig at have mulighed for at kunne lave tøj jeg kan lide og som passer til min krop.
  Du kan jo sagtens lærer at sy tøj til dig selv og din familie. Du skal blot melde dig til nogle kurser, og så er du igang 😉
  Der er mange der ude, der ville blive misundelige på dig kan du tro.
  De bedste Husmoderhilsner
  Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere