Når husmoderen slapper af

af jul 8, 2018Familieliv2 Kommentarer

Jeg møder mange mennesker på min vej, som spørger mig om jeg aldrig slapper af. Det til kan jeg svare “jo det gør jeg, men nok ikke i den forstand som de fleste forbinder med at slappe af.
Når jeg slapper af er jeg ofte beskæftiget med noget håndarbejde, eller at sidde ved min rok og spinde garn. Det er en beskæftigelse jeg har genoptaget efter mange års adskillelse.

Når jeg sidder ved min rok kan jeg mærke at min hjerterytmebliver helt rolig. Det er som om jeg lukker mig inde i min egen lille verden. Jeg tænker slet ikke på noget andet end på det dejlige garn jeg får ud af mit arbejde.
Det må da være det man forstår ved afstressning, ikke?

Her ses mit øve-projekt. Det er en ny ashford rok

Det garn der sidder på rokken nu bare er et “øve-projekt”. Dermed er det ikke sagt at jeg ikke vil bruge garnet. Det tænker jeg at bruge til at stikke noget som jeg kan filte, måske nogle pulsvarmere, hvem ved?

Jeg karter ikke ulden selv- jeg sender det til Hjelholt på Fyn for at få det kartet. Men Hammen (det hedder ulden når den er afklippet i hel stand fra fåret) får jeg ofte gratis, da fåreaflevere som regel ikke bruger ulden til noget.

Jeg tænker at det næste jeg kaster mig over er at lærer vævningens kunst, men det må vente til der bliver lidt bedre plads i lille hjem. Og så må vi se til den tid om jeg stadig brænder lige så meget for det.
Men ret set, kan jeg blive selvforsynende med garn og stof til at sy af.

2 Kommentarer

 1. Kerstin

  Så fantastiskt duktig du är. Vävning kan vara en konst men också väldigt enkelt så det hoppas jag att du snart kommer igång med. Det är en perfekt avkoppling, särskilt om man väver mönster ��

  Svar
 2. Husmoder

  Hej Kerstin
  Jeg tror jeg kommer igang med vævningen når mit lille hus er vokset lidt større end det er nu. For det kræver lidt plads at have en væv stående også.
  Jeg tror ikke Freddy syntes jeg skal fylde mere ind i min spisestue :).
  En spisestue som nu fungere som legerum, kontor og så selvfølgelig spisestue.
  Men vævning kan jeg mærke at jeg er ved at være hooked på, så jeg håber at jeg kommer igang inden forlæge 🙂
  De Bedste Hilsner
  Husmoderen Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere