Egegaardens nytårsmenu

af dec 30, 2017Madopskrifter0 Kommentarer

Traditionen tro skal vi have følgende nytårsmenu:
-kold torskeanretning med rejer og hjemmelavet mayonaise
-farseret lammekølle med hjemmelavet bearnaisesovs (hjemmelavet bearnaiseessens) og råstegte kartofler.
-citronfromage (hjemmelavet)
Vi har dog rettet på desserten i år. Vi plejer at få hjemmelavet is, men i år havde jeg løst til at prøve at lave citronfromage.

Jeg har i lang tid haft løst til at forsøge mig med fromage, men har ikke rigtig turde. Frygten for at det kunne gå galt og det hele skulle ende i skraldespanden var stor.
Men da min datter til min fødselsdag havde lavet en vellykket citronfromage, sammen med sin svigermor, så tænkte jeg at jeg da ikke skulle stå i skyggen af dem. Så derfor har jeg nu forsøgt mig, og jeg tror mindsanten den bliver god.

Min første citronfromage. Som du kan se er fromagensstivhed testet med en ske.
Jeg kunne ikke vente.

I morgen skal den pyntes med flødeskum og revet citronskal. Hvis jeg når det og husker det vil jeg bringe et billede af hele nytårsmenuen.

Tips:
Når du laver citronfromage bruger du kun citronsaften, og mange vil smide citronkødet og skralden ud. Det syntes jeg er synd og skam.
Da jeg har brugt usprøjtet citroner kan man sagtens bruge kødet og skralden til marmelade eller til sammenkogte retter.
Jeg vil i et senere indlæg vise jer min citron/appelsinmarmelade

Jeg ønsker alle mine læsere et rigtig godt og lykkebringende nytår.
Vær velkommen 2018, dette herrens år.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere