Ingen huller

af nov 6, 2017Håndarbejde, Strik4 Kommentarer

For et par uger siden var vi i Sverige på visit hos mine Svenske aner.
Underbesøget faldt snakken naturligt på håndarbejde og især strik. Min grand, grand kusine Kerstin strikker nemlig også meget og hun havde strikket en fin kjole til vores barnebarn med vendepinde. Vendepinde er når man vender midt i en pind. På den måde bliver strikketøjet længere i den ene side end i den anden. Det kan være en fordel når du strikker en kjole på “den anden led”. Skørtet bliver bredere forneden end foroven.

Nå men hun havde altså strikket den smukkeste kjole til den lille. Men hun var dog lidt ked af at der blev huller hvor hun havde vendt. jeg syntes ikke det gjorde noget men jeg kunne se at det irriterede Kerstin noget.
Jeg havde i tidernes morgen strikket meget med vendepinde, og havde ikke oplevet det med hullerne. Jeg kunne dog ikke helt komme på hvad det var jeg havde gjort for at undgå de huller. Jeg vidste dog at det var noget med at sno om, men derfra og så til hvad der ellers skulle gøres var jeg dog ikke sikker på.

Jeg spurgte derfor min garnpusher (garndame) Pia fra MaskeradeGarn, Fuglebjerg, og hun sagde
“jamen Berit dog, du skal vende og inden du strikker tilbage skal du sno om pinden. Når du så strikker tilbage til der hvor du har vendt skal du strikke omslaget sammen med den næste maske”.
Herefter gik jeg også i gang med kjolen, men bare i en anden farve.

Man kan stadig ane der hvor jeg har vendt, men det er der hvor jg ikke har strammet garnet nok.

4 Kommentarer

 1. Tina Villien

  Hvor er den fin. Jeg kæmper stadig med at lære at strikke sokker. Det er hælen der i den grad driller mig. Forstår ikke det der står i opskriften…..eller snarere det der ikke står. Men jeg giver ikke op. 😉

  Svar
 2. Husmoder

  Hej Tina
  Du skal ikke give op.
  Det I som læsere skriver som probemer, giver mig ideer til hvad jeg skal skrive om som indlæg på min blog.
  Jeg vil meget snart forsøge at beskrive hvordan jeg laver hæl.
  Hæl kan strikkes på mange måder, og derfor kan det være svært for nybegyndere at lære.
  Hvis du har lidt tålmodighed så vil jeg, som sagt, forsøge at beskrive min metode i et kommende blogindlæg.
  De varmeste husmoder hilsner
  Berit

  Svar
 3. Tina Villien

  Det hjalp åbenbart at skrive til dig. Det ser ud til at jeg ENDELIG har knækket koden (jubiiii). Men vil alligevel glæde mig til en sokkeopskrift fra dig. Der er jo mange forskellige sokkeopskrifter og måske din er nemmere for en nybegynder som mig.

  Svar
 4. Husmoder

  yessss….. tillykke med det, og du kan tro der kommer en opskrift fra mig på et senere tidspunkt.

  De kærligste Husmoderhilsner, Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere