Andesteg og æblegrød

af nov 11, 2017Madopskrifter0 Kommentarer

I vores familie har vi ikke nogen tradition for at holde Mortens aften. I år syntes jeg dog at jeg havde løst til at hive 2 ænder op af fryseren. Invitere vores ældste datter, hendes mand, barnebarn og vores ældste søn tilandesteg i aften. Jeg ved at mange af jer vil tænke “jamen er hun da ikke klar over at det var i går aftes det var Mortens aften”. Svaret er jo da, men jeg havde grundet travlhed mere løst til at det skal være i aften, og så er der jo det at vi ikke har fejringen af Morten Bisp som tradition.

Og så gik hun igang

I morges efter morgenmaden gik jeg igang. Først gik jeg i haven for at samle en spandfuld æbler, det er tilnærmelsesvis ved at være de sidste for i år. Der efter tog jeg dem ind, skrældede dem og skar dem i stykker, for derefter at putte dem i ænderne, sammen med svedskerne.

Ænderne gned jeg med salt og peber, og satte dem derpå i ovnen.

I skrivende stund står ænderne og hygger sig i ovenen på brændekomfuret. Jeg ser ofte til dem og hælder lidt fond over dem, så de ikke bliver tørre.

Jeg bør måske lige nævne at det er danske landænder jeg bruger. ALDRIG købe ænder fra supermarkedet. Dem ved jeg ikke hvordan deres liv har været, men de hér har gået og snadret i guf og andemad og svømmet i dammen.
De er blevet slagtet på stedet og har ikke været udsat for stress inden de forlod denne verden.

uf hvor ænderne luner sig

Æblegrøden klar til fryseren

Da jeg havde samlet og skrældet for mange æbler lavede jeg æblegrød af de sidste. Grøden kom jeg i bøtter og så ryger de i fryseren. Grøden kan jeg bruge til enten at spise som den er med mælk på, eller jeg bruger det til en gammeldaws æblekage med ribsgelé på toppen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere