Min Gillikrog

af mar 26, 2017Håndarbejde, Strik0 Kommentarer

I gamle dag havde man en gillikrog. Det var en krog man kunne sætte på sit forklæde og derpå kunne man hænge sit garnnøgle.
Derved kunne man strikke samtidig med man gik til markedet, eller blot skulle på visit hos naboen. Dengang måtte man være produktiv, fordi det der blev fremstillet af hændernes flid blev solgt på markedet, således at man kunne købe andre ting for de penge.
En ældre dame fortæller:

Når vi som børn og unge gik til markedet strikkede vi strømper, samtidig med vi gik og snakkede. Det hændet dog at jeg i min iver efter snak, kom til at strikke strømpefødderne alt for lange og derfor måtte jeg trævle op.

Jeg vil om lidt lægge et billede på af min gillikrog ….jeg skal bare liiige finde den først.

der var den, og herer billedet

Gillikrogen

Nøglet hænger på krogen (en dårlig sefie 🙂 )

Se nu her. jeg kan gå på havevandring med manden og samtidig kan jeg få noget fra hånden
Jeg er meget glad for min gillikrog, kan I tro 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere