Flakoner, mellægsservietter og duge

af mar 5, 2017Håndarbejde, Hækling0 Kommentarer

Selv om jeg lever og bo ude på landet følger jeg dog lidt med i tiden. Jeg ved at mange ting i dag kan fremstilles på maskiner, men jeg mener nu at der ikke er noget der er så smukt som ting der er fremstillet i hånden, et rigtigt håndværk.
Ting er er fremstillet at hænders flid, bør der sættes mere pris på end der gør i dag.
I dag skal alting gå så hurtigt, og alt skal fremstilles med lynets hast. Ja selv vi mennesker skal klare alt med lynets hast, og det er det mange mennesker går ned på.

Jeg bruger mit håndarbejde som en slags terapi og slapper af når jeg sidder med det. Og så er jeg tillige produktiv. Det vil sige at jeg får fremstillet noget der kan bruges, og endda noget der holder længere end mange af de ting du kan købe.

Garn og opskrifter fra min garnbutik i Fuglebjerg

Jeg har i formiddags lige været forbi min garndame i Fuglebjerg for at købe hæklegarn til mellemlægsservietter, flakoner og duge.
Mellemlægsservietter bruger jeg til at lægge mellem mit fine service sådan at der ikke kommer skår i det, når man stabler det på hinanden. Derved holder det længere, især hvis man ikke kommer det i en opvaskermaskine.
Flakoner er smukker under billeder på chatollet eller dæktøjsskabet.
Der er da ikke noget så smukt som en hæklet eller strikket dug. At tænke sig at dække bord med en dug der er fremkommet af hændernes flid. Det er da smukt og unikt.

Jeg ønsker jer alle god arbejdsløst.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere