Spar penge og lev godt

af sep 6, 2016Husholdning0 Kommentarer

Til dem af jer som har fulgt min blog fra start, ved at jeg sætter en stor ære i at leve så nøjsomt og enkelt som muligt. Jeg sætter en ære i at betale det jeg køber kontant, intet bliver købt på afbetaling.
Men hvordan gør man så det når der kun er én indtægt? Det spørgsmål får jeg tit og det kan besvares ret simpelt. Det gøres ved at være nøjsom og ikke bruge penge på unødige ting.
Her er en liste over hvordan jeg spare penge.

 • køber ikke slik eller andet usundt. Det er ikke nødvendigt
 • Køber ikke ugeblade
 • Kører ikke unødig kørsel i VORES bil (cykler eller går i stedet for)
 • Har ikke den dyreste tv pakke (kunne i følge mig godt helt undværes, men jeg er ikke ene om at bestemme her i hustanden)
 • Skåner tøjet i hverdagen såjeg ikke skal vaske så tit (bruger forklæde)
 • Skifter tøj når jeg skal i byen
 • Bader ikke mere end højst nødvendig. Hvad er så nødvendigt? hvis man har et erhverv hvor man bliver svedig og beskidt er det forståligt at man bader hver dag, men for andre er det ofte nok med 1 gang om ugen. Min farmor og farfar havde ikke mulighed for at bade, da de ikke havde noget badeværelse. Jeg tror de fik bad et par gange om året, og de var aldrig syge, og de lugtede heller ikke grimt. Så det er noget vås hvis nogen påstår at det er farligt ikke at bade hver dag.
 • Har ikke opvaskermaskine (spare på vandet og strømmen, og har ikke de problemer når skidtet går i stykker)
 • Har ikke kaffemaskin 
 • Har ikke elektrisk komfur kun gas og brænde
 • Gør selv rent og pudser vinduer
 • Har ikke 30 grade i stuen. Vi har kun brændekomfur og pilleovn- ingen centralvarmeanlæg
 • Skal have pileanlæg i stedet for at være på det offentlige som koster mange penge. Et pileanlæg passer næsten sig selv. Det skal blot beskæres hver 4 år.
 • Lapper vores tøj når det er gået i stykker, hvis det kan svare sig.
 • Knapper er dyre så derfor klippes knapperne af når tøjet er slidt og skal smides ud.
 • Alt der kan genanvendes bliver brugt.
 • Har ingen tørretumbler (bruger en gammeldaws tørresnor)
 • Dyrker de fleste af vores grøntsager selv
 • Strikker selv vores strømper, og stopper dem når der er hul. Hvis der er stoppet så meget at de ikke længere kan stoppes bliver de til arbejdsstrømper til min mand. Det eneste der er lavet ved dem ar at de er blever forføddet (det vilsige at foden er klippe af og masker samlet op og en ny fod er strikket på)
 • Bruger høkasse hvis vi skal have noget mad som skal simre længe eller hvis noget skal holdes varmt
 • Bruger de bær og frugter der er tilgængelige for mig.
 • Rejser ikke på flyrejser. Kommer af og til en tur til Sverige og Norge for at besøge slægtning,men det er ikke hvert år det sker.
 • Jeg betaler selv hver en regning. Det vil sige at vi ikke har betalingservice. Derved nupper jeg mange fejl og kan hente mange penge fra de pågældende virksomheder. Sidste år havde TDC snyt os for 1300 kroner. Dem fik naturligvis retur uden problemer, en vognmand havde snyt os for rabat- blot nogle eksempeler.
Alt det gør at jeg har råd til at handle hos den lokale købmand. At jeg har råd til at sætte pris på mad af gode råvarer. Og det bedste af det hele jeg har råd og overskud til at passe mit barnebarn. Jeg håber der komme flere af den slags og jeg vil, hvis helbredet tillader og forældren ønsker det, passe dem alle.
Håber du kan bruge noget fra min liste så du kan spare penge og passe bedre på vores natur.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere