Et lykkeligt liv uden plastik

af jul 30, 2016Familieliv, Husholdning0 Kommentarer

Nu rabler det totalt for husmoderen. Nu vil hun til at leve et liv helt uden plastik. Jamen det kan man jo ikke, vil mange nok sige. Måske de har ret, men man kan gøre et forsøg ved at tænke sig om.

Kan det mon komme bag på nogen at jeg er godt i gang med at tænke et liv uden plasktik.

Mit næste træk bliver at jeg vil sy nogle muleposer til at tage med til købmanden, når jeg skal gøre mine ugentlige indkøb.
Muleposerne vil jeg bruge til frugt, grønt og andet som jeg køber i løs vægt.
På den måde sparer jeg købmanden for at købe poser (sparetider hos købmanden), og jeg skåner miljøet ret så meget.

Turen er også kommet til toiletpapiret 🙂
Når jeg pakker toiletpapir ud, så åbner jeg posen i enden, derved kan jeg anvende posen til affaldspose i toiletspanden. Posen har herved haft 2 funktioner i sit liv og jeg har sparet 1 pose fra “rullen”. Og hvad der er sparet det er tjent, det er så sandt som det er sagt.

Jeg har i de senere dage læst meget om plastik i sæber, kosmetik o.a.
Det kommer jer nu nemt om, for jeg bruger ikke de der købe skrub til kroppen. jeg laver dem selv.
Jeg køber ej hellere sæbe, jeg laver det selv.
Når jeg køber noget af den slags er det med svanemærke og neutralt.
De små plastikkugler der er i kosmetik og skrubcremer bliver skyllet ud og havner i havet hvor små fisk spiser det. De små fisk bliver spist af de lidt større fisk og de større fisk spiser vi. Og så kan man jo nok tænke sig hvad der sker. VI SPISER PLASTIK, som ophobes i vores krop og det er ikke sundt.

Opbevaring af brød:
Jeg kommer aldrig brød i poser. Det er usundt og forurener og ikke mindst får det brødet til at mugne.
Jeg bruger et rent viskestykke. Det holder på fugtigheden i brødet og det holder sig frisk længere.

De produkter jeg køber som er svøbt ind i plastik bliver genbrugt i form af skraldeposer. Derved har de ikke “levet” til kun et formål inden de ryger ud.
Harjg ingen skraldeposer bruger jeg ingen poser. Det sorteret affald ryger direkte i skraldespanden (vi har en kompostkasse til køkkenaffald).

Så tænk dig nu godt om når du bruger plastik.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere