Man må være produktiv

af jun 16, 2016Håndarbejde0 Kommentarer

Mit liv foregå, som de fleste ved i vores hjem på Egegården.
Mine arbejdsområder ombefatter, madlavning, strygning af tøj, reperation af tøj, vaske, rengøring, oprydning, økonomistyring og fremstilling af familiens tøj.
Hvad fremstilling af tøj angår så har jeg altid noget igang. Fortiden er det strømper, huer, trøjer, vanter og meget meget mere. Men strømperne er nok det vigtigste for min mand og mit yngste barn, de vil helst kun have hjemmestrikket strømper.
De hjemmestrikket strømper holder længere end dem man køber, og for at det skal være rentabelt så er det en god idé at kunne stoppe demnår der er gået hul på dem. Det er forholdsvis nemt at lære at stoppe strømper.
Ved at anvende hjemmestrikket strømper mindskes også affaldsmængden, netop fordi de holder længere og kan stoppes og forføddes (sætte nye fødder på strømpeskafter)
Jeg ved godt at de fleste mennesker ikke har den tid det tager at repererer strømper, men for os er det vigtigt at have kvaliteten i højsæde og spare penge andre steder. Deruover er det, for os, vigtigt at passe på vores jord og miljø. Vi lever ekstremt nøjsomt i hverdagen, men vi mangler ikke noget.

Men Hjemmestrikket strømper koster mellem 50 og 80 kroner i materialer og så kommer arbejdstiden oveni. Derfor kan det godt svare sig at stoppe hjemmestrikket strømper, og derfor gør jeg det gerne.
Fortiden er jeg ved at strikke små Djævlehuer til mit barnebarn. Dem var jeg selv meget glade for da mine børn var små, og de kan bruges på alle årstider.

Babytrøje

 Babytrøjen er strikket oppefra og ned, hvilket gør det muligt nemt at forlænge den.
Børn, fra en vis alder, vokser mere i længden end i drøjten.
Trøjen her mangler dog nogle små knapper.
Efter prøvning af trøjen var den lige blevet en kende for kort, så derfor måtte jeg pille den op for at strikke den lidt længere.
Her ser du det færdige resultat.

Djælehue blot en af mange

Mandens strømper

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere