Velkommen

af mar 4, 2016Familieliv0 Kommentarer

Mange læsere over heleverden læser min blog og det er jeg enormt glad for. Det varme helt nede i storetåen at der så mange der viser den interesse for mig og mit nåde anderledes liv.

I dag på min gåtur gik jeg og tænkte på at de mange mennesker bør da se de smukke omgivelser jeg bor i,og en beskrivelse af de mange dejlige mennesker som bor på min egn. De mennesker der har taget godt imod os da vi flyttede til for ikke så længe siden.

Velkommen til Sandved fra husmoderen på Egegården

Jeg begyndte derfor at tage lidt billeder af byen og af nogle af de serværdigheder og services vi kan byde på her i vores lille landsby.

sporvogn, byens stolthed

 Denne Sporvogn har borgerforeningen fået opført til vores gæster kan nyde deres frokost i såvel tør som læ for vind og vejr. Byens borger bruger også området fordi der overfor er etableret en lille naturlegeplads. det er godt for de små indbyggere, dagplejere og vores børnehave. Ja for sådan en har vi også.

legeredskaber i smuk natur

Gynge og en lille hest, tror jeg det er 
Sandved gamle stationsbygning

 Vores by ligger ved den gamle jernbane strækning, Næstved-Slagelse, hvor der før Dalmose er mulighed for at følge sporet til den gamle købstad Skælskør.
Stationsbygningen er smuk og udstråler stolt for en tid der var engang. Den gamle parron er delvist bibeholdt, hvilket jeg syntes er godt, fordi vores efterkommere få derved en helhedsoplevelse af hvordan livet engang var på stationen.
Over for stationen ligger byens gamle hotel, hvoe de rejsende kunne tage en overnatning. Jeg kender ikke så maget til hotellets virken, men kan se at der til tider stadig er udskænkning.

Affaldsspand til fri afbenyttelse for alle

 Der er fordelt affaldsstativer jevnt over hele byen, så der skulle være en rimelig mulighed for at komme af med dit affald i vores by, så den tager sig pænt ud til de næste der besøger os.
Det er desværre ikke alle der ved hvad en skraldespand skal bruges til, men det lærer de nok når de bliver store 😉

Byens torv

 På billedet ovenfor ser du mit andet hjem, nemlig min lokale købmand. Den ligger få hundrede meter fra legepladsen og hvor vores gæster kan indtage deres medbragte mad. Så der er rig mulighed for at købe kolde drikke til sommer når du besøger byen.
Skiltet på nedenstående billede fortæller at der også er mulighed for at købe kaffe og kage hos vores købmand som har alt.
Kaffe ergodt inden du måske skal cykle eller gå videre mod Dalmose, Slagelse eller Skælskør.
Det skal lige oplyses at der er sjeltere fordelt på ruten så der er mulighed for at overnatte i det fri. På sjelter pladserne kan du lave mad over bål.
Du kan  få flere oplysniger på visitnaestved.dk

fodsporet mod Dalmose og Slagelse. Smuk tur, smuk tur

 Hvis du vælger at gå/cykle ad fodsporet fra vores torv/købmand, kommer du forbi en gård når du er nået ca. 1 km. ud af byen. Gården ligger på den modsatte side af vejen som går paralelt med sporet. Ved gårdens bagindkørsel ligger der et lille blåt hus, huset fungere som en lille gårdbutik og denne butik vil have åbent de fleste dage i løbet af foråret og sommeren.
Butikken er husmoderens og du skal være så hjertelig velkommen til at se hvad jeg kan byde på af kvalitets produkter til dig og dit hjem.
Er flaget ude ved vejen, er der åbent.

Den lille blå butik
bus stoppested

 Og så går der også busser til og fra byen. Nu bliver det stort…..du kan komme til Bisserup, Fuglebjerg og derfra videre mod Slagelse, Næstved og Sorø.
Dog køre bussen ikke i weekender, men hvad gør det når du har ferie, så kan du lige så godt besøge vores by en onsdag såvel som en lørdag, ikk`?

 Vores by byder på meget mere end det jeg har omtalt her. Der er meget industri og erhverv i byen, så en sove by er det så absolut ikke.
Derudover finder du skole og sportshal, og en fantastisk borgerforening som virkelig arbejder seriøst på at holde gang i byen.

Så lige til sidst. Foråret er på vej og derfor kunne jeg ikke dy mig for at knipse dette billede.
God dag til alle jer der ude i den store verden, og på forhåbentlig gensyn i vores by.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere