Når pengene er små

af feb 25, 2016Husholdning0 Kommentarer

Vi har nok alle prøvet at pengene i perioder er små. Når det sker er det vigtigt at du har fyldt dit lager med de mest nødvendige ting.

Da min mand er selvstændig erhvervsdrivende og vi kun har hans indtægt at leve for, kan indtægten svinge noget. Det kan være lidt af en udfordring at få økonomien til at hænge sammen, men med nøje planlægning, omtanke og fornuft, så går det.

For at være på forkant med de perioder hvor indtægten er lav, sørger jeg altid for at have rigeligt med følgende produkter på lager:

  • hvedemel
  • rugmel
  • rodfrugter (pakkes ud af den pose de ligger i når du køber det. De ligges et tørt og frostfrit sted dækket til med en lærredssæk)
  • løg (opvares på samme måde som rodfrugteren)
  • kartofler (opbevares på samme måde som løg og rodfrugter)
  • æg
  • olie
  • mørk hvidtøl
  • kaffe ( er ikke livsnødvendigt men noget der skal forefindes her i husholdningen)
Det er alle ting der har en lang holdbarhed, så det skal du ikke bekymre dig om,og hvis du har de ting i huset kan du nemt anrette en beskeden sund middag. 
Du kan også bage brød såfremt du har adgang til vand og det formoder jeg de fleste mennesker har.
Rodfrugterne kan anrettes på mange måder.
Du kan for eksempel tage rødbederne og lave rødbedebøffer, og spise dem på det nybagte brød.
Mange vil sige at man også behøver gær, men det behøver man ikke, da man let kan lave en surdej af rugmel, vand og hvidtøl.
Så er det vel også påsin plads at nævne, vi har altid en velspækket fryser og så kan man jo sagtens. Men fryseren bliver også fyldt når der er overflåd i kassen. 
Hvis ikke du har den mulighed så kan man sagtens leve af rodfrugter og brød længe, og det kan jo varieres på mange måder.
Ovenstående kan man også leve efter hvis man blot vil sætte penge til side i de perioder hvor der er overflåd af øknomiske midler.
Ved at leve sådan mærker vi ikke så meget til at der er stilstand i indtægten.
Ordsprog:
Gem når du har, så har du når du mangler.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere