Min opvaskebørste

af jan 30, 2016Husholdning0 Kommentarer

Nu rabler det da for husmoderen. Nu vil hun skrive om sin opvaskerbørste.
Ja det vil hun fordi den nu er 2½ år gammel, og er blevet flittigt brugt. Det seneste halve år har vi ikke haft opvaskemaskine ( og vi får det heller ikke igen), så den har været brugt på alt hvad vi bruger af køkkenservice til hverdag og fest. Det siger ikke så lidt for her i huset laver jeg næsten alt mad fra bunden, og det giver mere opvask end hvis man har en husholdning hvor man køber meget færdiglavet ( her tænker jeg især på mayonaise, remoulade, ketchup, brød, banaiseessens mm.).

Min opvaskebørste

Børsten fra ny

Min børste er godt nok i den eksklusive ende af prisskalaen, men når man så ser på hvorlænge den holder så er den faktisk billig.
Den er bundet af en dansk børstenbinder, og er bundet af stærke hestehår, Hovedet er aftageligt og kan skiftes hvis det er nødvendigt. Jeg har dog ikke udskiftet mit endnu, og jeg tror heller ikke det bliver nødvendigt.

Behandling af denne type opvaskebørste:
smøres med madolie når træet bliver tørt.
Kog hovedet for at dræbe bakterier

Mange sætter deres plastik-opvaskebørster i opvaskemaskinen. Det gør jeg ikke da jeg ingen opvaskemaskine har og heller ikke skal have. Men man kan god sætte den i opvaskemaskinen, det eneste man skal være opmærksom på, er at træet hurtigt udtørre. Maskinvask er, generelt,  hårdt ved servicen.

De almindelige børster er lavet af plastik og nylon (også et plastprodukt). Det forurener meget at fremstille dem og det forurener at tilintetgøre dem, og så skal vi som forbruger også tænke på at reducerer vores affald. De almindelige børster er dyrere på sigt i anvendelse.

Træbørsten er ikke bare billig ( på den lange bane), den er også miljøvenlig. Den forgår i naturen da den er lavet af hår og træ. Det eneste man skal være opmærksom på er det metal der holder hovedet. Det skal destributeres på anden måde.

Børsten kan købes i min lille blå butik Nyvej 52, 4262 Sandved.
I butikken kan du også købe retromodellen, som ser sådan ud.

retro børste

Du er velkommen til at ringe og bestille en åbning af butikken. det er der mange der gør. Det betyder at du kan handle når det passer dig (næsten) 🙂

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere