Nyt år, nyt liv og ny titel

af jan 29, 2016Syning0 Kommentarer

Så er husmoderen atter tilbage i sit virke igen. Det er også ved at være længe siden jeg har lagt noget ind på min blog, men det har sin forklaring.
Når du har læst indlægget til ende vil du kunne forstå hvorfor jeg ikke har haft tid til at ligge så meget ind.

Barnebarn

Den 23 december blev vi bedsteforældre til den dejligste lille pige, og jeg var med til fødslen. Det er nok det største man kan opleve. Det at se sit barnebarn komme til verden er stort.
Jeg håber at jeg kan få lov til at være med ved mine fremtidig børnebørns fødsel, hvis jeg da altså får flere. Selv om jeg har 4 børn kan jeg jo ikke være sikker på at der kommer flere.

Nå men i kraft af vores barnebarns fødsel fik mormor travlt, for jeg var ikke helt færdig med det tøj der skulle strikkes og det sengetøj der også skulle syes.

Juleaften

Så kom juleaften hvor hele familien var samlet i vores hjem. Vi var 16 mennesker og det var rigtigt hyggeligt. Til trods for at vi ingen opvaskemaskine har og ikke noget varmt vand i hanen.

Julebordet

Julebordet var dækket med en dug og servietter somjeg selv havde syet. Når jeg selv syr får jeg det i de farver jeg vil have, og jeg syntes også det sætter et personligt præg. på midten af bordet ligger en kniplet lysdug. Den er kniplet af en bekendt til mig.

Nytår

Så kom nytåret som vi altid holder hjemme fordi vi har dyr. Vi syntes også at det er langt det hyggeligste, vi er ikke til alt det der tjuhej længere. Det er dog ikke sagt at vi ikke vil have gæster, for det har vi næsten hvert år og det er altid dejligt med besøg.

Nytåret 2015/2016

 På bordet ses vores forret, som altid er kold torskeanretning. Til hovedret får vi farseret lammekølle med hjemmelavet banaisesovs og islagkage til dessert.

Nu er vi kommet ind i det nye år og vi har brugt meget tid sammen med vores børn og barnebarn.
Vi har haft influenza, som så mange andre, og jeg har strikket og syet til den helt store guldmedalje.
jo jo der er meget at se til i en husholdning. Jeg kan stadig ikke forstå hvordan der kan være tid til at arbejde uden for hjemmet. Og om nogen så ved jeg at det ikke har noget med økonomi at gøre, men snarre noget med prioriteringer i hverdagen.

Mit næste projekt

Mit næste syprojekt er at få syet en fødselsdags dug og nogle servietter. Det har længe irriteret mig at jeg ikke har haft en stofdug med flag på. Jeg har simpelthen ikke kunnet finde stof som var velegnet til det, men så en dag jeg var i københavn fandt jeg det i en stof 2000. Jeg købte hele rullen for så har jeg til både duge og servietter.
Jeg må se at komme i gang for det skal bruges lige om lidt, da min ældste datter og yngste søn har fødselsdag.

stof til fødselsdagsdug og servietter

Jeg syntes det er smart og miljøvenligt at bruge stofduge og servietter, fremfor hvis der anvendes papirsduge. For at fremstille papir skal der bruges træ og det har vi ikke formeget af i forvejen. Træer er godt for vores eksistens, men det er en helt anden snak, som jeg ikke vil kommer nærmere ind på her. Stofduge kan anvendes flere gange. De skal godt nok vaskes og vask er lig med vandforbrug og sæbe som udlever forfater hvis ikke man bruger det gode vaskemiddel. (læs mere om hvad jeg bruger i kommende indlæg).

På vej til det simple liv

Efter moden overvejelse har jeg, sammen med min mand, valgt at jeg ikke skal have min netbutik længere, og dermed bliver jeg husmor og lanbokvinde på fuldtid. Den beslutning er taget fordi jeg i bund og grund ikke har den fornødne tid der skal til for at opretholde en sådan butik på tilfredsstillende vis.
Dog vil jeg bruge nogle flere kræfter på min lille gårdbutik i stedet. Den er der ret godt gang i, også selv om jeg ikke har nogen faste åbningstider, og sådan vil det også være indtil videre. Kunderne er velkommen til at ringe for at “bestille” en åbning.

På vejen til det simple og sunde liv har vi valgt at vi i et vist omfang vil være selvforsynende med grøntsager. Det betyder at vi fra nu har travlt med at klargøre jorden til køkkenhave. Det kommer til at koste noget knofedt fordi der ikke har været gjort noget i rigtig mange år her på gården. Vi skal fælde træer og rydde op efter fortidens syndere. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet såsnart vind og vejr tillader det.

Nu vil jeg ønske jer alle et rigtig godt nytår. Jeg  håber at I vil blive inspireret af den, noget anderledes, måde vi lever vores liv på.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere