vore varmekilde

af okt 5, 2015Familieliv, Husholdning0 Kommentarer

Som et led i vores sørgen og higen efter det simple liv, har vi i vores overvejelser omkring varmekilden på vores lille landsted, fundet frem til at en pille ovn måtte være løsningen for os.
En pille ovn er nem at håndterer, svinder ikke ret meget og den kan let varme hele huset op.

Pilleovnen giver os mulighed for at kunne tage hjemmefra i op til et par dage (lige en oplysning til tyven. Ejendommen er altid under opsyn. Det er ret sjældent vi rejser, og når vi gør, bor der nogen i vores hus. Så indbrud er nok en meget dum ting hos os).
Ja tænk at man er nød til at skrive det i disse tider, det er forfærdeligt syntes jeg, men så absolut en nødvendighed.

I køkkenet skal jeg naturligvis have sat mit brændekomfur op. Det er i følge min skortensfejer lovligt når bare man kan dokumentere at det skal bruges til madlavning, bagning og stegning. Jeg viste skortensfejeren mine nyligt indkøbte gryder til brændekomfuret og han var overbevist.
Jeg glæder mig allerede nu til at sætte tænderne i andestegen til jul. En andesteg der er stegt på mit gamle komfur.
Nå komfuret er sat op vil jeg selvfølgelig bring et billede af det her på bloggen.

vores pilleovn nyligt opsat så den kan tørre det gamle hus godt igennem inden vi pudser væggene op på ny. Derefter skal vi have en væv på væggene med en smuk struktur i.

Så det ses på billedet er vi i fuld gang med renoveringen af vores dejlige landejendom, og det skrider hurtigt fremad med projektet. På blot 1 uge er vi kommet til bunds i stuen og skal nu til at genopbygge den.

Pilleovnen var vi så heldige at kunne købe som en demomodel i butikken, så en ovn der står til 18.000,- kr. fra ny fik vi for 9000,-. Den har kun kørt 1 sæson i butikken og har ikke brugt en hel palle piller. Det syntes vi var et fund og en måde at spare mange penge på.
Når man kun lever for 1 indtægt gælder det om at være om sig med tilbudene, og ikke være så pernippen med at alt skal være flunkende nyt. Ved køb af nye ting skabes der et overforbrug og det giver mere affald, som jo så igen forurener mere. tænk på det næste gang du køber nyt.

Jeg vil under hele processen opdatere ombygningen her på bloggen.
Jeg tror godt jeg kan love dig at der vil komme nogle gode råd undervejs som du måske kan bruge til dit projekt, eller måske endnu bedre til at tage springet og leve på samme måde som vi gør.

Voresprojekt går absolut ikke ud på at udleve en romantisk drøm, men blot om at leve livet uden alt for mange tekniske hjælpemidler og uden at skabe alt for mange udgifter for sig selv.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere