frokostboller eller sandwichbrød

af okt 8, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

Selv om vi bygger om og renoverer tilbage til 1920´erne så har jeg dog tid til andre ting end lige det.
Det er jo sådan at familien og mandskabet skal have lidt mad engang imellem, så derfor har jeg i dag bagt frokostboller.
Til dem har jeg brugt
1 pk. øko gær
1 l. øko. sødmælk
125 gr.øko. smør
1 ps. solsikkekerner
1 spsk. honning (produceret lokalt)
1 tsk. salt
1500 gr. øko. ølandshvede
1 landæg til pensling

fremgangsmåde:
smuldre gæren i en bageskål
tilsæt salt og når gæren er flydende tilsættes honning.
kom mælken i en gryde med smøret og varm det op til ca. 37 gr. (lillefingerprøven)
kom mælken i gæren rør godt igennem.
tilsæt mel lidt ad gangen til dejen er god lend at ælte. ( den må godt være lidt klistret, da bollerne bedre holder fugtigheden og ikke tørre så let ud).
Dejen hæver i 30-45 min.
tril dejen til boller eller brød og lad dem efterhæve i 30 min.
Bollerne bages ved 175 grader i 20 min (ovnen skal være forvarmet og ikke varmluft)
Brødene bages ved 175 grader i 40-45 min.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere