På stoffer…. er det økonomisk??

af feb 18, 2015Håndarbejde, Syning0 Kommentarer

Jeg har nogle sofapuder som jeg købte ved en fejl, de er så frygtelig grimme og passer egentlig ikke ind i min stil. Jeg må have været helt “væk fra skabet ” den dag jeg købte dem.
Nå men netop fordi der er så grimme har de været lagt væk et stykke tid, så jeg havde en chance for at finde ud af hvad jeg skulle med dem. Smides ud skal de ikke.

Forleden var jeg på tur til “Stof og Stil”, med 2 af mine dejlige unger. Her fandt jeg noget stof som jeg syntes kunne passe godt til pudebetræk.
Stoffet er groft vævet og ser meget slidstærkt ud, så jeg håber at det holder i mange år.

stof til sofapuder

 I min søgen rundt på hylderne fandt jeg også noget fint stof til at sy duge og servietter af. Stoffet er neutralt i farven så derfor passer det til de fleste farver af lys og andre servietter.

stof til duge og servietter

Jeg bruger altid stofduge fordi jeg syntes det er det pæneste og så kan de bruges mange gange.
Jeg har ingen beregninger på om det økonomisk set kan svare sig at anvende stofduge. Men hvis man ser i forhold til at anvende papirsduge, så skal der immervæk fælles nogle træer for at fremstille papiret. Dette kræver også en lang forbehandling og dermed en bunke CO2 udslip inden dugen er kommet på ruller og ligger klar i butikken. Og så er der lige en anden ting ved brugen af papirsduge….det er, set med mine øjne, ikke så flot som en stofdug. Der gå lidt for meget discount i den hvis i spørger mig.
Når stofdugene er gamle og forvasket og måske også lidt plettet, kan de bruges til mange andre ting. Det kunne være pudebetræk hvor det plettet og slidte er klippet væk. Det der er plettet og slidt kan bruges som pudseklude. Derved får man brugt stoffet op og slidt det helt ned til sokholderne.

Nu tilbage til mine stoffer. Dugene er klippet så nu mangler jeg bare at få foldet kanterne og syet dem.
Dernæst mangler jeg at klippe servietterne og pudebetrækket, så er de også ved at være klar til syning.
Jeg glæder mig til at vise dig et fint veldækket bord med min nye dug, servietter og min flakoner som jeg har hæklet (se tidligere indlæg).

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere