Lagkage

af feb 3, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

Min yngste søn har fødselsdag om ikke så længe, og derfor har jeg været igang med forberedelserne til dette i et par uger.
Der er inviteret 25 gæster til boller, lagkage og chokolade. Iden forbindelse har jeg valgt at bage én stor lagkage i stedet for mange små.
Min opskrift på bunde er fra min mands arve-kogebog. Jeg har ganget opskriften med 2 for at få en bund som svare til 1 bradepande.

Lagkagebunde, bradepande størrelse:

250 gr. sukker
300 gr. smør (jeg bruger altid smør og aldrig margarine, da smørret giver en bedre smag og en lend konsistens)
6 æg
300 gr. mel
2 tsk. bagepulver
7 spsk. vand

Smørret (tag det ud af køleskabet i godt tid før bagningen, og lad det blive blød) røres med sukkeret.
tilsæt de sammenpisket æg og pisk godt i dejen.
Mel og bagepulver blandes og føres i dejen skiftevis med vandet.

Læg bagepapir i bradepanden og hæld dejen i.
bag ved 200 grader i 12 min. (ikke varmluft)

lækker og lend dej til lagkagebunden

færdigbagt lagbund. Luftig og velduftende

Husk at alle råvarer jeg bruger er, så vidt muligt, dansk produceret og økologiske.
Opskriften på min creme og det færdige resultat kommer i senere indlæg.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere