Uha tiden går og julen nærmer sig med hastige skridt. Der er nu gået nogen dage siden jeg sidst har haft tid til at lægge et indlæg ind på bloggen. Dette skyltes absolut ikke at jeg har siddet med hænderne i skydet, tro ikke det. Jeg har brugt det meste af tiden på administrative opgaver som også følger med det at være husmoder.
De som ønsker at lave det meste mad fra bunden, bør planlægge den kommende højtid nøje. Derved spare du både penge og tid.
Hos os kommer vores børn hjem, og det betyder at der skal være godt fyldt op i såvel køleskab som i fryser. Vores børn sætter pris på hjemmebag, hjemmelavet æbleskiver, ja de er i det hele taget glad for de ting som jeg selv har fremstillet.
Det at planlægge en højtid som den der kommer nu er et stort arbejde, men jeg syntes det er vildt sjovt.
Jeg starter med at planlægge menuerne, derved ved jeg hvad der skal bruges af råvarer. Derefter tjekker jeg mit “lager” ud, og noterer det ned som jeg mangler.
Så er dosmersedlen ved at tage form.
Dertil kommer så alt det andet som jeg mangler, og så kommer de ting som nærmest er fast på sedlen hver uge.
Mine planer:
bagning af
- morgenbrød
- rugbrød til frokost (også til julefrokosten)
- sigtebrød
- ølandsk hvedebrød ( surdej af æbler. Opskrift fra Mayers bageri)
- bagels
- rødkål til juleaften og til frokosten.
- karry salat til frokosten
- frikadeller
- smør
- remoulade
- mayonaise
- sild, almindelige
- fiskefilet, lavet af filetter fra min fiskehandler
- karrysalat, bringer opskriften meget snart
- pålæg, leverpostej, frikadeller, rullepølse, spegepølse
- oste af forskellige slags, naturligvis med frugtsalat
Ja som du kan se er det lidt at tage fat på, men meget af det kan laves hen ad vejen, så det er ikke så slemt endda.
0 kommentarer