Planlægning af julen

af dec 17, 2014Årets gang0 Kommentarer

Uha tiden går og julen nærmer sig med hastige skridt. Der er nu gået nogen dage siden jeg sidst har haft tid til at lægge et indlæg ind på bloggen. Dette skyltes absolut ikke at jeg har siddet med hænderne i skydet, tro ikke det. Jeg har brugt det meste af tiden på administrative opgaver som også følger med det at være husmoder.
De som ønsker at lave det meste mad fra bunden, bør planlægge den kommende højtid nøje. Derved spare du både penge og tid.

Hos os kommer vores børn hjem, og det betyder at der skal være godt fyldt op i såvel køleskab som i fryser. Vores børn sætter pris på hjemmebag, hjemmelavet æbleskiver, ja de er i det hele taget glad for de ting som jeg selv har fremstillet.

Det at planlægge en højtid som den der kommer nu er et stort arbejde, men jeg syntes det er vildt sjovt.
Jeg starter med at planlægge menuerne, derved ved jeg hvad der skal bruges af råvarer. Derefter tjekker jeg mit “lager” ud, og noterer det ned som jeg mangler.
Så er dosmersedlen ved at tage form.
Dertil kommer så alt det andet som jeg mangler, og så kommer de ting som nærmest er fast på sedlen hver uge.

Mine planer:
bagning af

 • morgenbrød
 • rugbrød til frokost (også til julefrokosten)
 • sigtebrød
 • ølandsk hvedebrød ( surdej af æbler. Opskrift fra Mayers bageri)
 • bagels
Så skal jeg lavet 
 • rødkål til juleaften og til frokosten.
 • karry salat til frokosten
 • frikadeller
 • smør
 • remoulade
 • mayonaise
Menuen til julefrokosten.
 • sild, almindelige
 • fiskefilet, lavet af filetter fra min fiskehandler
 • karrysalat, bringer opskriften meget snart
 • pålæg, leverpostej, frikadeller, rullepølse, spegepølse
 • oste af forskellige slags, naturligvis med frugtsalat
Jeg skulle have lavet leverpostej og medisterpølse, men min køkkenmaskine er gået i stykker ( den var også kun 27 år, og har kørt meget). Jeg må have en ny efter jul, hvis jeg kan vente så længe. jeg kunne jo også ønske mig en i julegave.

Ja som du kan se er det lidt at tage fat på, men meget af det kan laves hen ad vejen, så det er ikke så slemt endda.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere