Kraft terneinger

af dec 5, 2014Madopskrifter0 Kommentarer

Min yngste søn kom hjem fra skole en dag og fortalte at de havde lavet en “vildt god suppe”, for at bruge hans udtryk.
Jeg spurgte naturligvis ind til hvad det var for en suppe og hvordan de havde lavet den.
Det var en grøntsagssuppe, hvori der var kommet lidt chili, bladselleri, porre, fløde (til legering) og  revet gulerod, som smagsforstærker havde de kommet en knorr kraft terning i.
Jeg syntes at det lød til at det var en god suppe, men måtte dog oplyse min søn om at det absolut ikke er nødvendigt at købe knorr terninger, fordi at man kan få kraften fra anden side.
Jeg forklarede ham at man så udemærket kan komme fong (kraft fra kød og grøntsager) fra kogte ben, kylling eller grøntsager. Dette er det samme som det der købes i butikken, men dog en noget billigere løsning.
Jeg ved udemærket godt at vi i skole regi taler om manglende tid til at tilberede maden på en billig og ordentlig måde, men jeg er sikker på at deet kunne lade sig gøre.
I det mindste skal børnene oplyses om hvad en knorr terning er, og hvordan det bliver til.

TIPS:
Gem altid lidt fong i fryseren når du har kogt kød eller grøntsager, så har du altid smagsforstærker i huset.
Det er godt
Det er billigt
Det er sundt såfremt det er fra økologiske råvarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere