Nytårs menuen

af jan 6, 2015Årets gang, Madopskrifter0 Kommentarer

Traditionen tro bestod bores nytårs menu af.

  • kold torskeanretning
  • farseret lammekølle med baernaise sovs med råstegte kartofler
  • islagkage

Jeg syntes det er på sin plads at sige, at det til nytår er min mand der laver maden. Jeg har blot sørget for at der er handlet ind til det. Det er dejligt at jeg her kan slappe af og lade andre komme til kødgryderne.
Her bringer jeg lige nogle billeder til en lille appetitvækker

kold torskeanretning

 Den kolde torskeanretning består af kold kogt torsk, rejer æg, tomater og kaviar.
Torsken er kogt, afbenet og lagt op på et fad, godt presset fri af vand.
Så smøres mayonaisen over og rejerne ligges over torsken sådan at den er helt dækket.
Æggene er hårdkogte, og blommen er taget ud af og rørt med mayonaise og karry efter smag. Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes i tomaterne som er frigjort af kernerne (indmaden fra tomaterne gemmes og kan bruges i en sammenkogt ret). Æggene syldes med sort kaviar og lægges sammen med tomaterne som pynt ved torsken.
På billedet er torsken lagt op og pyntet som en lille fisk.

baernaisesvs

Baernaise sovsen er min ældste søns værk. Den er hjemmelavet helt fra bunden, også essensen.

farseret lammekølle

Den farseret lammekølle smagte så fuglene synger. Farsen er blandet med persille fra haven, hvidløg, salt og peber. Farsen kommes i den udbenet kølle (udbeningen står vi selv for da det er billigere), og snøres godt til.
Køllen gnides med salt og peber inden den sættes i ovnen.
Det er en fordel hvis farsen kan røres dagen før, da den herved tager rigtig smag af krydderurten og hvidløget.

taziki

Tazikien har jeg dog lavet (lidt må jeg jo blande mig…….jeg kan ikke lade være ). Agurkerne rives dagen før og står til afdrypning med groft salt.
Den græske yoghurt blandes ligeledes dagen før med hvidløget. Den har godt af at stå og trække og rigtig sætte smag. Derved har du også bedre mulighed for at bedømme om den bliver for stærk i smagen af hvidløg eller om den skal have lidt mere løg.

Islagkagen nåede jeg desværre ikke at tage et billed af men god det var den.
Det var helt igennem en dejlig aften, syntes både vi og vores gæster.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere