Shampoo af hestekastanjer

af maj 26, 2023Fremhævede indlæg, Husholdning2 Kommentarer

Jeg er løbet tør for shampoo og vaskepulver til tøjvasken. Derfor har jeg lavet endnu et afkog af de tørrede hestekastanjer som jeg bruger til de formål.

Hestekastanje- shampoo

For nogle måneder siden begyndte vi at vaske vores hår i afkog af hestekastanjer. Det var tiltænkt som et forsøg for at se hvordan vores hud og hår tog i mod det. Resultaterne var ikke til at tage fejl af.

Efter første vask lagde vi specielt mærke til at vores hår blev meget blødt og lækkert.

Efter nogle gange kunne vi se og mærke en markant ændring. Vores hår blev mere fylddigt og det holdt rent i længere tid.

Vi fik vasket håret rent for den silicone som findes i de ordinære shampooer, og derefter kunne vi se og mærke at håret tog mere imod den naturlige hjemmelavet shampoo.

Den skummer ikke under vask, men man kan tydeligt mærke allerede efter første gang, at håret bliver rent.

Jeg har halvlangt hår og jeg er nu gået fra at vaske mit hår 2 gange i ugen til at kunne nøjes med 1 gang.

Jeg bruger til mit hår ca. 2,5 dl af afkoget. Det vil sige ca. 1 l. på en måned.

Hvad koster shampooen

Ja det er et godt spørgsmål, for jeg har jo brændekomfur. Komfuret er tændt vinteren igennem, og derfor har vi ingen ekstra udgift ved at lave et afkog. Dog har vi en lille udgift til vand som er ca. 0,55 kr./l.

Da husbonden vasker hår lidt oftere end jeg (grundet hans beskidte arbejde), bruger vi shampoo for omkring 1 kr. om måneden.

Om sommeren når der ikke er gang i brændekomfuret andet end når vi skal bage, sørger jeg for at lave afkog til vaskepulver og shampoo samtidig.

På den måde kan jeg følge med forbruget, og samtidig ikke lave formeget ad gangen. Afkoget kan nemlig godt gære. Af den grund sætter jeg aldrig låg på, når det er hældt på flasker.

2 Kommentarer

 1. Karina

  Hej.
  Hvilke forhold bruger du?

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Karina

   Uha det der med forhold- det er jeg ikke heeelt så god til.
   Ser du jeg prøver mig gerne frem.

   Når jeg koger kastanjer af, så tager jeg en 5 liters gryde. Fylder et par store håndfulde i. Derefter fylder jeg vand i til det er lige under kanten- sådan at det ikke koger over.

   Du kan næsten ikke komme til at gøre noget forkert, så bare prøv det af. Det skal nok blive godt.

   Dog vil jeg lige sige at du skal være opmærksom på at der går lidt tid inden det bliver helt godt. Begrundelsen herfor er at du skal have vasket siliconen fra det gamle shampoo, ud af håret.
   Du skal også være opmærksom på at det føles meget underligt de første gange du vasker dit hår med den shampoo.

   Et lille fif er også at du til tider kan smøre lidt bivokscreme på dine hårspidser. Det gør at de ikke tørre ud her i vintertiden.
   Husk at skylle håret grundigt og red det godt igennem efter vask.

   Held og lykke til med projektet.
   De bedste Hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere