Leg med mælkebøtter

af maj 22, 2023Familieliv, Fremhævede indlæg0 Kommentarer

Her på gården er det de gode gamle børnelege vi har fundet frem. De lege som jeg og min generation legede.

Da jeg var barn måtte vi ofte underholde os selv, og derfor fandt vi på at lave nogle ting som set med mine øjne var støbekuglerne til den videre udvikling af os.

Mælkebøtter kan mange ting

Mælkebøtter er for det første en meget smuk blomst, den har mange navne, den er af nogen elsket at hade, man kan spise den og sidst men ikke mindst lege med den.

Mælkebøtte-kruseduller

Forleden dag viste jeg Ingrid Marie og Minna Rosa hvor sjovt det ser ud hvis man tager blomsten af mælkebøtterne, deler stænglen og kommer den i vand.

Den beskæftigelse var noget jeg brugte mange timer på da jeg var barn.

Det at lave mælkebøtte-kruseduller er kemi på højt plan. Er barnet nysgerrigt nok spøger de sig selv om hvorfor stænglen krøller sammen til smukke ting når de kommes i vand. Jeg har endnu ikke fundet ud af hvorfor, men jeg har heller ikke gjort noget for at finde svaret, men det kan være at vi skal søge viden om det i dag.

Om du har besøg af dine børnebørn kan man med lethed vise dem hvordan man laver mælkebøtte-kruseduller.

Du skal bruge:

1 skål med vand

mælkebøtter uden blomst

Sådan gør du:

Del mælkebøttestænglen i dele med fingrene. Man kan dele dem i begge ender. Men det handler om at prøv sig frem og brug fantasien. På nogle af dem pigerne lavede delte de dem kun i den ene ende.

En leg der koster gratis

Det er en sjov leg som ikke kræver det helt store. Det sviner ikke naturen og så er det ganske gratis.

Legen kan leges over alt- i sommerhuset, på campingpladsen eller i haven.

Her på bloggen kan man finde mange ideer til hvordan man på en sjov og gratis måde kan lære den nye generation at bruge sin fantasi.

Børn er meget taknemmelige for ganske lidt. De kræver faktisk ikke andet end at de må være med og at de får en god og kærlig opmærksomhed.

Jeg skriver snart om legen “trille sten”.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere