Bluse i strik fra 1930´erne

af mar 28, 2023Fremhævede indlæg, Strik4 Kommentarer

 

Lige for tiden får jeg tiden til at gå med at strikke en bluse op af en opskrift fra 1930´erne.

Jeg vil strikke den lige efter opskriften så dan bliver så original som muligt. Dog tror jeg at garnet er tykkere end det der er brugt i opskriften.

Det at garnet er tykkere gør at blusen bliver større end den er i opskriften. Det passer så fint da jeg er i statur er noget større end damerne var den gang. Jeg er højere og fylder lidt mere i landskabet end godt er, men blusen bliver så fin trods alt og jeg glæder mig til den bliver færdig.

Plantefarvet garn

her fremtræder farven som den tilnærmelsesvis er.

Garnet som jeg anvender til dette projekt er uldgarn som jeg har plantefarvet af sivgræs og vild kamille. Det giver den let gullige farve. En farve som jeg syntes passer så fint til en bluse fra den tid. Måske jeg kan kalde farven “gammel gul”. Jeg syntes det er så fin en farve. Skulle blusen være i 2 farver ville en brunlig nuance være helt perfekt.

 

 

Ribborten er strikket i et lidt specielt mønster som jeg syntes er så flot. Den måde hvorpå ribben er strikket gør at blusen virker utroligt stabil og holder bedre på formen.

oprindeligt fra udlandet

Blusen er strikket til en strikkekonkurrence i Norge i forgangne tider.Blusen vandt desværre ingen præmie, men trods det syntes jeg den er så fin. Den vil passe så fint til en pæn nederdel. Kan I forestille jer den med en lille broche på?. Mon ikke min oldemors broche passer godt på denne kreation- jeg tror det.

4 Kommentarer

 1. Susan Andersen

  Det ser rigtig spændende ud. Håber du lægger et billede op, af blusen, når den er færdig.

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Susan

   Tak for dit indlæg.

   Du kan tro jeg skal lægger et billed når den er færdig.
   Jeg strikker den præcis som den er strikket i mønstret, blot lidt længere i kroppen. Jeg er jo noget højere end de fleste.
   Jeg glæder mig så meget til den er færdig.
   De bedste hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar
 2. Marianne

  Kære husmoder! Det bliver helt sikkert en meget fin bluse. Ribben er også speciel, men fint, at alt ikke er ens. Måske også lidt af en udfordring til strikkeren 😄, men det holder jo de små grå i gang. Det ligner et mønster jeg strikkede på nogle luffer, da jeg havde håndarbejde i skolen i 50’erne. Dengang synes jeg det var meget svært. Jeg vil også gerne strikke lidt med udfordringer. Men lige nu strikker jeg sokker. Der kom en med 18 nøgler garn, om jeg godt ville strikke sokker til ham. Så det varer et stykke tid før jeg kommer i gang med noget andet.😂mvh Marianne

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Marianne

   Tak for din lille historie. Du ved vi elsker det, så bare kom med flere af dine barndomsminder.

   Jeg syntes bestemt at man dengang gjorde meget ud af håndens flid. Det syntes jeg også vi skylder det.
   Tænk om du havde de luffer du skriver om. Det kunne være sjovt at se dem.

   Jeg tænker lidt at der fra 1920´erne op til 1950- 60´erne ikke skete så meget i strikketeknikkens udvikling. Det var som om at tingene ikke gik så forfærdeligt stærkt dengang, er det ikke sandt?

   Jeg undre mig bare lidt over at blusen er så lang i korpus. Men det må være fordi den skal pose meget. Jeg fortsætter som der står i opskriften, og så håber jeg den bliver så fin.

   Du har ret der er lidt for de små grå at arbejde med, og i de gamle opskrifter var der ikke så meget beskrivelse- man skulle tænke selv.

   Glæder mig til at høre fra dig igen.

   De bedste Hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere