Så kom vi ind i 2023. Julen er ved at være forbi- det er ved at være tid til at tage julepynten ned. I følge de gamle traditioner vare julen til hellig tre konger. Det er den 6. januar.

Lidt om året der gik

2022 bød på lidt af hvert.

Vi startede året med at være syge af influenza. Vi var dog ikke så syge at vi ikke kunne være sammen med familien fra Norge som havde samme influenza. Så Det blev en hyggelig og noget anderledes nytårsfejring.

Vores datter som til dagligt bor på Tasmanien var hjemme i julen 2021 og blev til januar 2022. Det var dejligt at se hende efter næsten 2 års adskillelse på grund af influenza pandamien.

2022 var også året hvor 6 års kamp med kommunen om vores pileanlæg var nu slut vi kunne med stor begejstring endelig tage det store spadestik og lave vores pile-rensnings anlæg. Det var et stort øjeblik.

museet

museumsgæster med en anddrik

2022 blev også året hvor vi åbnede vores lille museum. Vi bød de første gæster ind i vores hjem lørdag den 15. oktober. Vi lavede rundvisning på gården og fortalte

både om vores liv og om gårdens historie. Det var alt i alt en dejlig uge, hvor vi mødte mange glade mennesker og fik meget ros for vores arrangement. Derfor tænker vi at vi gentager succens til februar i 2023.

Som et led i projekt museum fik vi i den forbindelse sat vores antikke koksovn op. Dog fyrer vi ikke med koksi den når museet har åbent.

 

Højskoleophold

I uge 37 var jeg på højskoleophold i Bjerringbro. Jeg er ved at uddanne mig til egnesdragt instruktør. Det vil sige at jeg lærer at sy egnsdragter ved hjælp af de gamle håndværker.

I år lærte vi at lave knapper. Knapperne er fremstillet af hørtråd.

Knapperne laver jeg i flere størrelser og sælger dem vi ikke skal bruge i vores lille gårdbutik.

TV2ØST, vi gik til filmen

Året bød også på lidt optagelser fra TV2ØST. Optagelserne handlede om sparetips som kan bruges af alle.

Det var som vanen tro enormt hyggeligt at være med til. Vi er kommet til at holde meget af Sille og de unge mænd hun somregel har med når der skal optages.

Vi skylder Sille og TV2ØST en stor tak for at vi har måtte være med til at lave TV – snart mange gange.

I løbet af sommeren plukkede jeg vores ukrudt. Tørrede det og knuste det til Te blade.

vi laver te

Jeg lavede te af præstelus, brombærblade, brændenælde, gråbynke og rødkløver. I de tørre teblade tilsatte jeg tørret citron, valnød, tørret æbler og tørret pære.

Af de ting lavede jeg forskellige smagsvarianter- og så var det gratis te.

 

De små nye

Sommeren bød også på familieforøgelse. vi fik 6 ællinger og 14 kyllinger. Den ene kylling måtte dog lige have lidt start hjælp. Jeg tog den til mig og puttede den ind på kroppen til min mor kom.

Mor blev plantet i en stol hvor hun kunne sidde med den lille nyfødte kylling indtil vi havde fået indfanget moderen og de andre små.

Jeg skal nemlig sige jer at vi ikke vil dele vores kyllinger og ællinger med rotterne, så sætter vi dem i et bur hvor de kan være sammen med deres mor, til de er store nok. Derefter kommer de på en lidt større barselsafsnit. Når de “gamle” høns er slagtet. kommer de ind i den store hønsegård. Og sådan fortsætter det år efter år.

Klummeskribent for Sjællandske

I juli måned kom vores første klumme i avisen Sjællandske. Vi var fyldte med spænding da den første kom i tindende.

Så godt som hver uge skriver jeg en klumme til tidende og de er alle kommet med.

I sterten var jeg lidt spændt på hvormeget der kom med, og hver uge har vi fyldt en hel avisside med stort og småt om livet på den gamle Egegaard.

En stor tak til Sjællandske for at de vil arbejde sammen med os.

Foredrag

2022 har også budt på mange bookninger af foredrag.

Det er altid sjovt at være ude at holde foredrag om vores liv her på gården. Vi har på den bekostning mødt mange søde, sjove og skønne mennesker.

Vi har fået mange tilkendegivelser fra mange mennesker som syntes at vi gør det godt. En stor tak til vores publikum.

Vi ønsker alle vores læsere, besøgende og kunder et rigtig godt nytår.

Vi håber vi ses igen i 2023.

1 Kommentar

 1. W. Brøndel

  Hej husmoder.
  Dejligt med nogle nemme ideer til te-varianter. Det er vigtigt at bruge det vi har omkring os ,i stedet for at bruge importeret varer.
  Jeg er kommet i tanke om en opskrift jeg ofte bruger ,når jeg har lidt rester tilbage fra aftensmaden.
  Jeg bruger kogte kartofler, som moses og røres med æg og mel og måske lidt mælk til passende konsistens . Så hakker jeg løg og måske et par kogte gulerødder eller lidt krydderurter og kommer i. Så skal der bare steges kartoffel-frikadeller på panden.
  Det er en dejlig ret med stuvet hvidkål.
  Tak for alle dine gode ideer – jeg vil prøve at lave knapper 😉

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere