Her forleden dag satte jeg mælk over i en skål, for at lade det syrne- jeg skulle lave ost- smøreost.
Opskriften på skørost er fra 1937
Det er rimeligt nemt at lave ost, se nu bare her.
Skørost:
hæld en liter god fed mælk i en skål og lad det stå på køkkenbordet til det er tykt.
Hæld nu massen i et dørslag, hvorover der er lagt et tyndt stykke stof.
Dørslaget sættes over en krukke eller skål, og står til af vallen er løbet godt fra.
Vend nu osten på et fad. og strø den med kommen.
Tip:
- Da husbonden ikke er til kommen har jeg valgt at dele osten i 2 små skåle, hvor jeg i den ene har kommet finthakket valnødder og i den anden har jeg krydret med korender.
- Vallen kan bruges til bagværk (boller eller brød). Det er også velegnet til sårrensning- altså til husapoteket.
- henstil vallen i længere tid i køleskab og omrør den dagligt, derved får du den dejligste kærnemælk.
I et uddrag fra kogebogen står der følgende” I en Husholdning er det praktisk at have en Krukke staaende med Mælkerester; naar den er tilstrækkelig fuld af Mælk, anvendes det til Skørost”. (læg mærke til at alle navneord er skrevet med stort)
0 kommentarer