Mens vi venter på forår

af feb 2, 2021Årets gang, Familieliv0 Kommentarer

 Trods det at husmoderen på gaarden, på opfordring, er ved at skrive en kogebog, så har hun dog stadig sine daglige pligter.

På den her årstid er vi ved at planlægge køkkenhaven. Om ikke så længe begynder vi at sætte til forspiring.

På billedet, oven for, ser I forspiringen af sidste års porre. Det vi gør, er at vi lader et par porre gå i frø. når de har sat stænglen, kan vi tage frø fra. Frøene er i den øverster del af stænglen. Se billedet herunder

Ved selv at lave frø spare vi penge på at købe frø det efterfølgende år.

Langt de fleste grøntsager formere sig på denne måde, så det er forholdsvis nemt at være selvforsynet med frø. Det eneste man skal huske er at frøen skal opbevares tørt og ikke for koldt.

Frospiringen kan med fordel, startes op i vindueskarmen- man behøver ikke et fint og dyrt drivhus.

Det man blot skal huske, er at man ikke må plante ud før frosten, med sikkerhed, er gået af jorden. Vi ved godt at mange dækker til med plastik, men det bruger vi ikke. Det er der ingen grund til- det er ressourcespild og så koster det penge. Det bedste for os og naturen er at vente til vejret er med os.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere