Fra Arløse huse til Burundi

af feb 7, 2021Familieliv, Medier2 Kommentarer

At tænke sig, at de klummeindlæg jeg kommer med til vore kirkeblad, nu kan bruges som undervisningsmateriale til kvinder i Burundi. Det syntes jeg da er vildt godt.

Kvinderne i Burundi er det store omdrejningspunkt for de Burundianske familier. Kvinden er den som er tovholder for hele familiens gøremål og eksistens. Det gør hende til et værdisat menneske. 

Dog mener Anselme og Grace, som kommer fra Burundi, at kvinderne gennem uddannelse kan lære at blive mere effektive i deres husholdning, end de er nu.

Derfor har de Gennem læsning af husmoderens klumme, i vore kirkeblad, set hvordan vi på Egegaarden, kan anvende/genanvende ressourcerne og derved spare miljøet for unødig affald. Samtidig spares der penge. Derfor har de nu oprettet en forening, La candela (italiensk og betyder: lyset).

Her er husmoderen sammen med vore venner fra Burundi

Lidt om Grace og Anselme

Grace er uddannet meteorolog og Anselme har en kandidat i Fransk. De har begge læst i Frankrig

Grace og Anselme har 4 døtre, børnebørn og svigerbørn. Parret har boet mange år i Danmark og mestre sproget, såvel tale som skrift.

Anselme er nu en del af menighedsrådet for vore nabosogne, hvilket kendetegner en mand, som gerne vil kæmpe for  kæmpe for de emner, han finder interessante.

Anselme har tidligere været ambassadør for Burundi i Italien, og har via den vej hilst på mange historiske, interessante og kendte mennesker, her iblandt Moder Teresa, Nilsson Mandela og Gorbatjov.

Vi her på Egegaarden er utroligt taknemmelige for at vi, den vej kan bidrage til at mennesker i fattige lande kan få et bedre liv.

En stor tak til Grace og Anselme for at I spurgte os om brugen af klummeindlæggene.

uddrag fra et tidligere kirkeblad. 

2 Kommentarer

 1. Anse&Gra

  Kære Berit,
  Vi siger mange tak, fordi vi mår bruge husmoderens klumme til undervisning af kvinder i Burundi. Egegaarden har givet videre sit lys for at belyse mange familier i Burundi.

  Svar
 2. Husmoder

  Kæreste Greca og Anselme
  Det er der takker jer, fordi er dem I er.
  Det glæder et gammelt husmoderhjerte at de ting vi laver her på gården giver mening for andre mennesker
  De bedste husmoderhilsner
  Freddy og Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere