Kære Læsere
Kan I huske da jeg skrev i et indlæg at I måtte få vore opskrift på hindbærcreme, når tiden var inde for hindbær.
Det er præcis nu de første hindbær sidder på vore buske, så nu går det stærkt de kommende dage med modningen af bær. Det er bare med at være der med det samme, eller tager fuglene dem alle.
De første hindbær |
Det er ikke mange bær, men de er dér og det er husmoderen også. Her er der lig nok til at jeg kan lave en portion hindbærcreme.
Hindbærcreme:
50 gr. hindbær friske eller frosne bær.
3 dl. fløde (eller 1,5 dl fløde og 1,5 dl. græsk yoghurt, hvis cremen ønskes lidt lettere)
2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde:
pisk fløden til en let skum
Mos hindbær med flormelis og tilsæt den græske yoghurt, hvis den ønskes.
Rør bærrene i flødeskummen og lad den hvile lidt i køleskab til den skal serveres.
Serveringstips:
Cremen er velegnet til vaniljeis, eller til en chokoladekage.
Man kan også tilsætte 2 æggeblommer og lave en dejlig is.
Når jeg smager på bærrene mens jeg plukker, så er det for mg som at være tilbage i barndommen i min farmors køkkenhave.
Det er nogle dejlige minder jeg har derfra.
Håber I kan lide cremen 😉
Det lyder rigtigt sommerligt…. i næste uge skal 4 børnebørn “ underholdes”, så hindbær/jordbærplukning står på programmet ….
Det er bare så hyggeligt at være sammen med børnebørnene om at plukke bær. Det er præcis det jeg husker bedst fra min farmor og farfars gård og have. God fornøjelse til jer fra os på Egegaarden.