Strikket karklud i hør/ bomuld

af apr 14, 2020Håndarbejde, Strik0 Kommentarer

Siden Vi lagde vore strikkeopskrift op på bloggen er der mange der har spurgt til om man kan strikke karkluden i hør i stedet for bomuld. Svaret er ganske klart, det kan man godt. Man ska strikke klude i alt slags garn, man skal blot sørge for at det er noget der kan suge væde og tørre relativt hurtigt.
Her ser I den nye klud jeg lige har strikket i en garnblanding med 25% bomuld, 75% hør. Garnet hedder Linea og er fra Karen Noe.
Når dette garn anvendes, ser kludene noget “slasket” ud, men det ændre sig markant når de bliver vasket engang.
Karklude strikket i hør er at fortrække, fordi hør har en væsentlig bedre sugeevne end bomuld. Hør er ligeledes produceret tættere på Danmark og har derfor ikke den lange transport som bomuld har.

Det man bør ligge mærke til er at, de klude vi laver er ret store. Det er de fordi vi ikke kan lide karklude der er for små.
I opskriften kan man selv regulere hvor stor man vil have sine klude. Det gøre ved at reducere maskeantallet.
Opskriften finder du i et tidliger indlæg. skriv karklude i søgefeltet på forsiden og klik ind på indlægget.


0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere