Kan I gætte hvem jeg er? 1

af jan 28, 2020Syning0 Kommentarer

Mangler lige at tråde maskinen og klippe mønster til en kjole.

Fastelavn nærmer sig, og det er ved at være tid for at finde kostumer til børnene.
Jeg ved at mange køber kostumer, fordi det er det nemmeste. Set med mine øjne er det også det dyreste, kedeligste og det største ressource spil.
Jeg har ofte syet mine børns kostumer, og gør det også gerne med vores børnebørn. Det er både sjovt, billigst (i længden, da det sagtens kan holde i mange generationer), og så er det du selv syr af bedre kvalitet.
Det fastelavnskostume du selv syr kan, som skrevet før, gå i arv i generationer. Jeg har stadig noget som min kusiner, min søster, jeg og mine børn har brugt. Nu bruger mine børnebørn det.
Jeg tror det er omkring 50 år gammelt.

Du kan være heldig at finde noget brugt i genbrugsbutikker, og det er jo også en god ting. Det spare jo også lidt på ressource-kontoen.

Når du selv syr kostumer kan du være heldig at finde gamle brugte mønstre i genbrugsbutikker eller hos antikvaren, så det er absolut at anbefale at kigge de steder inden man går i stofbutikken.
Derudover er det vigtigt, at gå sit lager igennem for at se hvad man har at gøre med. Det kan man sagtens gøre når man ved hvad barnet gerne vil være til fastelavn, og inden der købes nyt.

Jeg er i den lykkesaglige situation at jeg har fået mange af min mors gamle stoffer og sytilbehør. Det er altid godt at gemme gamle ting- også knapper. Dem klipper jeg gerne af når tøj ikke længere er til brug og skal til klude.

I år må jeg i gang igen, fordi det ældste barnebarn vil være lige præcis som en meget stærk og sjov pige som kommer fra Sverige og hvis far er negerkonge ( undskyld men det er han altså).

Kan I gætte hvem det er?

Kan I gætte hvem det er jeg syr tøj til?

Jeg vil under processen lægge billeder og beskrivelser på bloggen så I kan følge med.
Håber mange vil følge med i arbejdsprocessen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere