Vi slagter lam

af sep 24, 2019Årets gang, Husholdning0 Kommentarer

I dag har jeg hentet et slagtet lam som jeg havde bestilt hos Kristiansholm Swartbles. Fåret er et så kaldt kød får, men dets uld kan dog også bruges til garn. Jeg har selv spundet af det med stor tilfredshed.
Kødet er produceret meget lokalt og dyrene har haft er dejligt og godt liv hos Jerry og Torben.
Ja jeg tror ikke der er nogen der er mere dyrevenlige end de 2 dejlige mennesker.

 af slagtningen fik vi , 2 rygstege, koteletter, osso buco, slag, hjerte, lever, nyre, rigbensteg, grydestege, køller mm.

 Af lever, slag og nyre laver jeg den dejligste leverpostej. Det er jo dejligt at kunne tage en postej op af fryseren, bage den og derefter spise den.
Hos os er vi lidt forvent med nybagt leverpostej som vi får jævnligt.

I næste måned slagter vi igen lam som vi køber fra et andet (lokalt) sted og det er en helt anden fårerace, men absolut lækkert kød også.
Det kød glæder jeg mig også til at hente, og så får jeg også hilst på gårdkonen Anne-Sofie. Hun er det rareste menneske og lige så er hendes mand Finn.

 Jeg har det sådan hver gang vi har slagtet skal vi smage det dejlige kød med det samme, så i aften står den på osso buco. Det er lækker simremad og dertil kommer jeg vore egne nyopgravet gulerødder i og vore løg som jeg lige har hentet i stalden.
Til osso buco skal vi have kartoffelmos af egne kartofler.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere