Husmoderen på Ferie

af aug 1, 2019Årets gang, Familieliv, Husholdning0 Kommentarer

Nogen havde fået lokket husmoderen væk fra de trygge omgivelser på Egegaarden og helt op til vore slægtninge i Småland. Jeg har det ikke godt med at skulle afsted fra mit hjem, men når først jeg er kommet afsted er det jo dejligt.
Det var en fantastisk tur vi havde med børn, børnebørn og svigersøn.
Vi boede på en naturcampingplads i Konga ved Tingsryd, som vi varmt kan anbefale. Her kan man bade i en af de smukke svenske søer og der er pæne og rene toiletforhold.
Men det er en naturcampingplads så der er ikke strøm.
En dag vi kom hjem fra en tur til Vislanda, hvor vi havde besøgt min 2* grandkusine, og hendes familie, var der kommet en ny campist ind på pladsen.
Da det var blevet sent ville vi ikke hilse på, men det gjorde vi så dagen efter.

Det viste sig at de var fra  Lüneburger  Heide i Tyskland, og var på vej til Trelleborg i Sverige.
De havde gennem tiderne besøgt mange steder og lande med den gamle cirkusvogn. Traktoren var dog blevet udskiftet nogle gange, grundet slid.
Vi blev inviteret inde for i vognen for at se den, og vil I tænke jer- de havde et brændekomfur indbygget i den som de brugte når det var køligt.
De havde et lille køkken og et spise/ soveafsnit.
Derudover havde de et lille baderum hvor i der var en lille vask.
ude på gesimsen var der tørresnore hvor de kunne tørre tøjet som de vaskede under kørslen.
Tøjet blev lagt i en “vaskepose” med vand og lidt sæbe og så blev det rystet godt under vejs. Når de så er fremme ved deres bestemmelsessted, bliver tøjet skyllet og hængt på tørresnoren.
De var nogle sjove og meget snaksaglig mennesker.

Du kan se videoen jeg har optaget, da de starter traktoren op for at drage videre, på instagram: husmoder_egegaarden
Her er du naturligvis også velkommen til at følge mig.

En af dagene havde vi besøg af andre slægtninge såvel fra Danmark som fra Sverige. Nogle af vores gæster kørte en tur med dem af os der havde lyst til at se hvor min oldemor kommer fra. Og se kirken hvor hun er døbt og konfirmeret.
Da de kom tilbage spiste vi aftensmad- vi var 13, og det gik så fint med at bespise alle de mennesker. Der var bare lige det ved det at jeg ikke havde fået pakket nok knive og gafler, så nogen af os måtte spise med skeer. Det lo vi meget af, og jeg tror at vi alle vil huske den episode i mange år frem.

Slægten fra Haslev

Slægtninge fra Sverige

Vores lille lejer

Søen som campingpladsen ligger ved

Herunder ses så, i midten, min svenske oldemor og min danske oldefar. De er her fotograferet sammen med deres 11 børn.
Min farfar står som nummer 2 fra venstre i bagerste række

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere