Nye beboere på Egegaarden

af jun 30, 2019Familieliv0 Kommentarer

Lad mig præsentere gårdens nye beboere, mine længe ventet Skånske blomsterhøns. De er de dejligste små kyllinger med de flotteste farver.


Den er som mange andre landhønseracer kendetegnet ved at have været en brugshøne som langt hen ad vejen, har skullet passe sig selv. Dvs. at den er ikke særligt forædlet, og har derfor mange naturlige egenskaber i sig endnu, imodsætning til mange af de højt forædlede racer, hvor man i en stræben efter en eller nogle få egenskaber, er gået på kompromis med en række af de naturlige egenskaber. 
Dette betyder at landhøne ofte har et godt helbred, den er god til at finde føde selv, den er en god ruger og kyllingefører, og så er de ofte påpasselige over for faretegn og kan være flyvske. (Wikipedia)

Lilleputten


Mit ynglingsbillede 

Blomsterhønsene har vi foræret vores børnebørn, Minna Rosa og Ingrid Marie. Dog skal de forblive her på gården, hvor de må komme og besøge dem så tit de vil.
De skal også være med til at passe dem.

Vi er alle meget glade for de små nye venner, som lige skal bruge nogle uger på at hilse på de store. Derfor er de hegnet inde i en lille hønsegård, hvor de må være i vuggestue til de bliver lidt større og mere vant til os og de andre høns.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere